Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 04.07.2013.

23:52

Madrid se nada 'trećoj sreći'

Španski premijer Marijano Rahoj optimista je da će Madrid iz trećeg puta uspeti da dobije organizaciju Olimpijskih igara, 2020.godine.

Izvor:

Autor:

Default images

Španska prestonica se prethodna dva puta neupešno kandidovala za OI 2012. i 2016. godine.

Rahoj je nakon razgovora sa predsednikom Međunardnog olimpijskog komiteta Žakom Rogom naglasio da se "španska ekonomija popravlja i da su sve prognoze da će se 2014. vratiti na pravi put".

Upravo su stanje ekonomije i velika nezaposlenost - rekordnih 27,16 odsto u Španiji, glavna prepreka Madridu u trci za dobijanje organizacije OI 2020, u kojoj su još Tokio i Istanbul.

Španija, koja je četvrta najveća ekonomija evrozone, i dalje se bori da savlada deceniju dugu krizu koja je 2008. dostigla vrhunac kada su milioni ljudi ostali bez posla.

"Igre u Barseloni 1992. bile su fantastične i umnogome su promenike sliku Španije u svetu. Ovo je naša treća uzastopna kandidatuira i ovoga puta 80 odsto infrastrukture je izgradjeno. Bio sam na poslednja dva glasanja - 2005. u Singapuru i 2009. u Kopenhagenu i ovoga puta verujem da imamo jaku poziciju za pobedu", rekao je Rahoj.

On je podsetio da Španija ima "izvanrednu klimu, sjajna je turistička destinacija, ima dobru hranu i izvanredni transportni sistem".

Rahoj je podsetio da 81 odsto stanovnika Španije podržava kandidaturu.

"Bio bih srećan da imam podršku barem polovine tog broja", rekao je uz osmeh Rahoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

16 h

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

19 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu