Nova vest
Olimpizam

Utorak, 18.09.2012.

16:55

"Pomoći ćemo sportistima na Kosovu"

Bivši rukometaš reprezentacije Srbije Predrag Peruničić obećao je tokom boravka na severu Kosova da će pomoći sportistima da dobiju sportske terene.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

"Preneću nadležnima u Ministarstvu iz koga dolazim da je Kosovskoj Mitrovici preko potrebna sportska dvorana, kao i drugi sportski objekti", rekao je Peruničić i dodao da je prijatno iznenađen činjenicom da i pored svih dešavanja u pokrajini u poslednjih 15 godina sport postoji.

Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu za sport i omladinu, koji je tokom dana obišao sportske objekte u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku i sa lokalnim rukovodstvom razgovarao o prisutnim problemima i načinima za njihovo rešavanje, obećao je da će se založiti da se sportistima i sportskim radnicima obezbede adekvatni uslovi za rad.

Državni sekretar je upoznat da su na terenima kraj Ibra karijeru počinjali poznati sportisti poput Miloša Krasića, braće Lazetić, Milana Biševca, zatim golman Aleksandar Čanović, koji je sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore učestvovao na OI 2004. godine u Atini, reprezentativac Crne Gore Andrija Delibašić, fudbaler Radničkog 1923 Darko Spalević i drugi, i da je nepravedno da dečaci koji kreću njihovim stopama ne dobiju šansu da uspeju samo zato što nemaju gde da treniraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve