Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 10.09.2012.

16:34

Paraolimpijci stigli u Beograd

Paraolimpijska reprezentacija Srbije stigla je u Beograd, posle sjajnog nastupa na Igrama u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naši paraolimpijci vraćaju se sa Igara sa 5 medalja – dve zlatne i tri srebrne, što je najveći uspeh neke od naših olimpijskih ili paralimpijskih timova posle raspada SFRJ.

Let preko Ciriha kasnio je preko pola sata, ali je raspoloženje na aerodromu bilo sjajno, čemu su doprineli trubači, dovedeni da učstvuju u proslavi sjajnih rezultata.

Medalje Srbiji iz Londona doneli su atletičari i stonoteniseri.

Zlatni su bili Željko Dimitrijević u bacanju čunja i Tanja Dragić u bacanju koplja, dok je srebro iz Pekinga odbranio Draženko Mitrović u bacanju kugle.

Srebro od pre četiri godine odbranila je i Borislava Perić-Ranković, a isto odličje pripalo je Zlatku Kesleru.

Srbiju je na paraolimpijskim igrama predstavljalo 13 sportista, a njih tokom popodneva dočekuje predsednik Tomislav Nikolić.

Naša selekcija završila je igre na 39. mestu, kao najbolja u regionu (BiH i Makedonija osvojile po zlato, Slovenija srebro, a Hrvatska je imala pet medalja – dva srebra, tri bronze).

Najuspešniji su ubedljivo bili paraolimpijci Kine, ispred Rusije i domaće Velike Britanije.

Paraolimpijske igre predstavljale su veliki uspeh i na organizacionom planu, sa prepunim borilištima i ogromnom pažnjom javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve