Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 02.09.2012.

11:45

Kesler osvojio srebro u Londonu

Srpski stonoteniser Zlatko Kesler doneo je našoj zemlji drugu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu, pošto je osvojio srebro u klasi 3.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kesler je još u subotu obezbedio medalju, ali je dan kasnije poražen u finalu od Kineza Panfenga Fenga sa 3:0 (14:12, 11:6, 11:8).

Srpskom reprezentativcu to je ukupno peta olimpijska medalja, a druga srebrna. U Barseloni 1992. i u Atini 2004. godine okitio se bronzom, srebro je osvojio i u Sidneju 2000. godine, dok je olimpijski šampion bio u Atlanti 1996.

Prvu medalju Srbiji u Londonu i prvu zlatnu uopšte u istoriji Paraolimpijskih igara doneo je pre dva dana Željko Dimitrijević u bacanju čunja. Tokom dana, naša zemlja će se okititi još jednom medaljom u stonom tenisu, a da li će biti zlatna i srebrna znaćemo posle duela Borislave Perić-Ranković sa Kineskinjom Jing Žu, koji je zakazan za 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu