Nova vest
Olimpizam

Petak, 04.05.2012.

15:02

Predstavljen "Spensov hol slavnih"

Projekat "Spensov hol slavnih", predstavljen je na konferenciji za novinare u Sportsko poslovnom centru "Vojvodina".

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Njegova prva faza bi trebalo da bude završena do početka Olimpijskih igara u Londonu.

Stvaranje Hola slavnih prilika je da brojni uspešni sportisti Novog Sada dobiju svoj kutak u gradu, koji je dao brojne olimpijske, svetske i evropske šampione, kaže generalni direktor centra Boris Barjaktarević.

"Želja nam je da kroz projekat 'Spensov hol slavnih' jedan prostor u SPC 'Vojvodina' posvetimo našim sportskim asovima. Taj prostor bi Novosađane i njihove goste podsećao na sportiste koji su obeležili jedan period Novog Sada", rekao je Barjaktarević, dodajući da će "Spensov hol slavnih" biti smešten u Holu broj osam na prvom spratu.

Članovi stručnog žirija, sportski novinari Jovan Tanurdžić i Lazar Kurteš, i sekretar Sportske asocijacije Novog Sada Midrag Trkulja, ustanovili su kriterijume prema kojima će se vršiti odabir sportista i trenera za ulazak u hol slavnih.

Prema rečima Tanurdžića, propisano je osam kriterijuma, a sportisti, treneri i klubovi koji nađu mesto u toj "galeriji slavnih" biće predstavljeni uramljenom fotografijom i sportskom biografijom u kojoj će biti pobrojani svi ostvareni rezultati.

"To bi trebalo da bude prostor u koji bi Novosađani dovodili decu ili prijatelje sa strane, kako bi ih upoznali sa bogatom istorijom novosadskog sporta", kazao je Tanurdžić, ističući da su kandidati za hol slavnih sportisti koji su rođeni u Novom Sadu ili su nastupali za novosadske klubove, a u karijeri su ostvarili zavidne rezultate.

Građani su pozvani da na e-mail hol.slavnih@spens.rs dostave predloge sportista i klubova koji bi trebalo da se nađu u tom odabranom društvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve