Nova vest
Olimpizam

Subota, 11.07.2009.

23:39

UB09: Tri zlata za Srbiju!

Predstavnici Srbije osvojili su tri zlatne medalje u subotu na 25. letnjoj Univerzijadi u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Srbije ubedljivo su pobedili u finalnom meču ekipu Rusije rezultatom 73:51. Preostala dva najsjanija odličja doneli su teniser Aleksandar Slović i teniska reprezentacija zahvaljujući zbrajanju rezultata. Dubl u sastavu Čonkić/Grubić osvojio je bronzanu medalju.

Srpska štafeta na 4 x 100 metara mešovito za plivače osvojila je sjajno četvrto mesto, zahvaljujući tome što su čak tri selekcije diskvalifikovane. Bacačica kugle Marina Vojinović zauzela je 12. mesto. Muška studentska reprezentacija Srbije završila je takmičenje u osmini finala ekipnog džudo turnira.

Muška odbojkaška reprezentacija zauzela je peto mesto pobedom nad Kanadom 3:0.

Subotu je obeležila ruska ritmičarka Jevgenija Kanajeva koja je stigla do pet zlatnih medalja što je čini najuspešnijim takmičarom na Univerzitetskim igrama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve