Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 02.07.2009.

18:44

Zakon o sportu pred Ustavnim sudom

Ustavni sud Srbije saopštio je da je pokrenuo postupak za ocenu ustavnosti člana 71. Zakona o sportu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Ovim zakonom se propisuje da Vlada Srbije utvrđuje nacionalna priznanja i nagrade za poseban doprinos razvoju i afirmaciji sporta i kriterijume za njihovu dodelu. U toj odredbi navodi se i da "ministar nadležan za poslove sporta utvrđuje bliže uslove i kriterijume za stipendiranje vrhunskih sportista i za novčanu pomoć vrhunskim sportistima za koje se sredstva obezbeđuju u budžetu Republike".

Sud će rešenje o pokretanju postupka za ocenu ustavnosti dostaviti Skupštini Srbije na odgovor u roku od 60 dana od trenutka njegovog prijema.

Važeći zakon o sportu donet je 1996. godine, a od tada je napisano nekoliko nacrta novog zakona. Poslednji predlog aktuelnog ministarstva na čijem čelu se nalazi Snežana Samardžić-Marković izazvao je kritike čelnih ljudi Olimpijskog komiteta Srbije.

Glavne zamerke OKS-a odnosile su se na članove zakona koji se tiču privatizacije, kao i na "neusklađenost sa međunoradnim aktima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve