Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 27.07.2008.

15:46

Strelci otputovali u Peking

Strelci Srbije otputovali su u nedelju na Olimpijske igre u Peking sa velikim ambicijama, ali i sa realnim očekivanjima.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Streljaštvo se kod nas ne prati mnogo, ali razlika između prvog i 15. na takmičenjima je jako mala. Da, nas petoro želimo medalje, ali ima ih još 100 koji ih žele", rekla je novinarima Jasna Šekarić, kojoj će ovo biti šeste Igre. Legenda srpskog sporta osvajala je do sada pet medalja, a na ceremoniji otvaranja nosiće zastavu svoje zemlje.

"Srećna sam i ponosna što ću nositi zastavu. Cilj mi je da se plasiram u finala obe discipline u koje učestvujem. Ovo mi je šesta Olimpijada. Imam do sada medalje sa pet, pa bi bilo lepo da osvojim i na šestoj", rekla je Šekarićeva.

U streljačkom timu Srbije nalaze se i Lidija Mihajlović, Stevan Pletikosić, Nemanja Mirosavljev i debitant Damir Mikec.

Mirosavljev je rekao da je za takmičare najvažnije da prevaziđu pritisak javnosti i da tada ostvaruju najbolje rezultate.

"Najteže je prevazići pritisak javnosti i očekivanja medalje. Kada se to, međutim, prevaziđe, možemo da ostvarimo svoje najbolje rezultate", objasnio je on.

Trener Zoran Stoiljković naveo je da od svih takmičara očekuje ulazak u finale.

"Pripremali smo se više od dve godine za ove Igre, jer ne želimo da prekidamo kontinuitet. Spremili smo se najbolje što smo mogli. Ako svi naši takmičari ispucaju svoje rezultate, plasraće se u finale", objasnio je on.

Takmičenja u streljaštvu počinju 9. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve