Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 22.07.2007.

10:57

Počinje Evropski festival mladih

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Evropski olimpijski festival mladih (EYOF), na kome će učestvovati oko 3.000 takmičara iz 49 država, svečano će biti otvoren u nedelju uveče Beogradu, a prva takmičenja počinju u ponedeljak. Svečana ceremonija otvaranja održaće se u 20 sati u beogradskoj "Areni", a u spektaklu, kako je najavljeno, učestvovaće oko stotinu izvođača.

EYOF će trajati do 28. jula, a učesnici - mladi od 14 do 17 godina takmičiće se u 11 sportova: u atletici, gimnastici, biciklizmu, džudou, plivanju, stonom tenisu, tenisu, košarci, rukometu, vaterpolu i odbojci.

Takmičenja će se održavati na stadionu "Partizan" (atletika), u hali 3 Beogradskog sajma (gimnastika), "Pioniru" (rukomet), "Areni" (džudo i polufinale i finale košarke), bazenu "Tašmajdan" (plivanje), na "Olimpu" (tenis), u "Ledenoj dvorani" (stoni tenis), u "Šumicama" (odbojka), na "Banjici" (vaterpolo) i u hali "Eko" (košarka).

Biciklisti će voziti na ulicama Beograda, pa će zbog toga od 24. do 26. jula saobraćaj u gradu u popodnevnim časovima biti prilagodjen njihovom takmičenju.

Beograd je, kako kažu organizatori, i pored visokih temperatura koje dostižu 40 stepeni, potpuno spreman za početak EYOF-a, a sve gradske službe obavile su neophodne pripreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve