Nova vest
Odbojka

Subota, 29.04.2017.

14:17

Gradonačelnik ugostio odbojkaše Vojvodine

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je u gradskoj kući primio igrače, stručni štab i članove uprave Vojvodine, šampione Srbije.

Izvor:

Autor:

Gradonačelnik ugostio odbojkaše Vojvodine

Vučević je tom prilikom rekao da se odbojkaška šampionska titula vratila kući u Novi Sad i da je još jednom potvrdjeno da je Novi Sad centar odbojke u našoj zemlji.

On je rekao da je Vojvodina postavila temelje srpske odbojke i temelje sih reprezentativnih uspeha koji su usledili.

"U prethodnih 10 godina, iako nije bilo osvajanja šampionskih titula, u Novi Sad su stizali trofeji u drugim nacionalnim i medjunarodnim takmičenjima, ali ovo je ono pravo, jer je titula osvojena posle 10 godina na radost publike i to ono njenog lepšeg dela čiji su odbojkaši miljenici", rekao je Vučević.

On je podsetio da je u poslednjih pet, šest godina odbojkaški klub Vojvodina imao određene finansijske probleme, ali je dodao da je konstantno i bez velike buke radjeno na rešavanju tih problema, kao i da je naporedo i stvaran šampionski tim.

Vučević je odbojkašima poželeo uspeh i u takmičenjima koja slede, kako na evropskom, tako i na domaćem nivou.

Direktor OK Vojvodina Nikola Salatić zahvaljujući se na prijemu rekao je da je titula čekana 10 godina, da je u tom periodu Vojovdina bila šest puta u finalu plej ofa i da je u tom šestom finalu uspela da stigne do trofeja.

"Imamo izuzetno mladu ekipu, titula je došla možda i godinu dana ranije nego što smo planirali. Sigurno je da ćemo i u naredne dve, tri godine biti glavni pretendenti za trofej šampiona", rekao je Salatić.

Trener Nedžad Osmankač kazao je da je osvajanjem titule ispunio svoj dečački san, jer je od skupljača lopti kao dete došao do mesta šefa stručnog štaba ekipe koja je postala šampion države.

"Imali smo dosta teških utakmica ove sezone, što u evropskom takmičenju, što u domaćem prvenstvu i kupu i to nas je i ojačalo odigramo tako kvalitetnu finalnu seriju", rekao je Osmankač.

On je istakao da je prioritet da se zadrže mladi igrači da što duže ostanu u klubu da bi, kako je kazao, prosek starosti ekipe bio bar 24 godine, a ne nepunih 20 kao što je to sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu