OKS odbio predlog FSS

Olimpijski komitet Srbije (OKS) odbio je zahtev Fudbalskog saveza Srbije (FSS) za odlaganje sednice Izborne skupštine te organizacije.

Izvor: B92, Beta Srbija
Podeli
Getty images
Getty images

FSS je predložoio odlaganje izborne, a zakazivanje vanredne sednice Skupštine sa ciljem usvajanja izmena i dopuna Statuta, što je podržao odredjeni broj saveza članova OKS.

OKS je u dopisu članovima, koji su potpisali potpredsednik Žarko Paspalj i predsednik Izborne komisije Dejan Simić, naveo da po postojećem Statutu ne postoji pravni mehanizam za obustavljanje izbornog postupka i odlaganje.

"Ovakva eventualna odluka bi dovela do ugrožavanja pozicije OKS i otvaranja niza pitanja od strane naše matične organizacije, Međunarodnog olimpijskog komiteta", piše u dopisu.

Navodi se da bi ceo postupak odlaganja značio da bi se Izborna sednica održala krajem juna ili početkom jula, što bi "grubo narušilo rok", kao i funkcionisanje sportskih programa OKS u 2017. godini.

OKS je dodao da se uvek zalagao za jasno poštovanje kriterijuma, pravila i pravnih akata sportskih institucija i da će se "kao i uvek", voditi pravnom regulativom i sve važne odluke donosiće Skupština i njeni članovi.

Skupština na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo te organizacije, održaće se 28. decembra, a jedini kandidat za predsednika biće Ivan Todorov, koji je prvi čovek Džudo saveza Srbije i poslednjih osam godina potpredsednik OKS.

Odbojka