Nova vest
Odbojka

Utorak, 18.01.2011.

10:05

Đorđević novi trener Radničkog KB

Na sastanku Upravnog odbora Radnički Kredi banke, odlučeno je da za novog trenera bude postavljen Dragan Đorđević.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Slobodan Kovač, koji je Radničkom doneo dve titule šampiona, podneo je ostavku pre nekoliko dana, a Kragujevčani su se odlučili za bivšeg trenera Ribnice.

“Bilo je i nekih poziva iz inostranstva, ali ne i konkretizacije. Iz Kragujevca je stigla ponuda koja se ne odbija. Lako sam se dogovorio sa direktorom Zagorcem, a potom je UO prihvatio tu odluku, tako da odmah startujemo sa treninzima”, rekao je.

Radnički je trenutno na četvrtoj poziciji u Viner štediše Super ligi, a ostvario je i plasman na finalni turnir Kupa Srbije. Đorđeviću će ovo biti prvi posao posle tačno godinu dana.

Prilično dobro poznajem ekipu, u kojoj je nekoliko sadašnjih i bivših juniorskih reprezentativaca. Tu je i Milan Ilić, kojeg sam trenirao u Ribnici. Nedostaje nam klasičan korektor, ali ćemo morati da premostimo tu situaciju. Gledao sam meč protiv Smedereva, a već u narednom kolu očekuje nas teško gostovanje Spartaku u Ljigu. Cilj je da probamo da osvojimo jedan trofej, a prva šansa pruža se već za šest nedelja u Kupu, za šta će nam biti potrebne dve pobede”, rekao je Đorđević.

Đorđević je rekao da ga ne plaši loša finansijska situacija u klubu.

Svestan sam da je Liga šampiona preskupa i da je odnela mnogo sredstava. Kragujevac je veliki grad, siguran sam da tu neće biti problema. Dogovorili smo saradnju do kraja sezone, a potom ćemo pričati za dalje”, rekao je Đorđević.

Đorđević je trenersku karijeru počeo u Ribnici, a potom je bio šef stručnog štaba rumunskog Remata. U međuvremenu je radio kao selektor Univerzitetske selekcije Srbije, a pomoćnik je Milanu Žarkoviću u juniorskoj reprezentaciji.

Najveći uspesi su mu finale plej-ofa sa Ribnicom, kao i finale Kupa Srbije sa istim timom. Sa juniorskom selekcijom je osvojio bronzu na Evropskom šampionatu prošle godine u Belorusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu