Nova vest
Odbojka

Nedelja, 17.10.2010.

20:39

Srpske obojkašice druge u Alasiju

Srpske odbojkašice zabeležile su drugu pobedu na Edison Čelendž kupu u Alasiju i osvojile drugo mesto na turniru.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Srbija je u poslednjem, trećem kolu, pobedila Italiju sa 3:2, po setovima 21:25, 14:25, 26:24, 26:24 i 15:8.

Suzana Ćebić je proglašena za najboljeg libra turnira, dok je Jekaterina Gamova iz Rusije, najbolja igračica (MVP) i poenter turnira.

Izabranice Zorana Terzića su posle pravog trilera i fantastičnog preokreta došle do trijumfa nad Italijankama, koje su veoma lako povele sa 2:0 po setovima. Tada se činilo da je pred Srbijom neizbežan maksimalan poraz, ali, srećom, tako nisu mislile naše odbojkašice, koje su u trećem setu dominirale od početka. U finišu, imale su četiri vezane set lopte, ali je Italija uspela da izjednači, pa su srpske odbojkašice iskoristile tek petu set loptu za osvajanje seta.

U četvrtom setu su izabranice Zorana Terzića vodile sa 13:7, a potom i sa 20:16, ali su Italijanke ponovo izjednačile, ali su naše odbojkašice ovoga puta realizovali drugu set loptu za poravnanje u setovima.

Furiozan je bio početak petog seta, jer je Srbija povela sa 6:1, a za razliku od trećeg i četvrtog seta, u petom domaćin nije uspeo ni da se približi. Na kraju ubedljivih 15:8 za Srbiju, za drugu pobedu i drugo mesto u Alasiju, iza Rusije, a ispred Italije i Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu