Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 07.09.2009.

02:49

Atanasijević MVP Svetskog prvenstva

Aleksandar Atanasijević najbolji je igrač Svetskog kadetskog prvenstva za odbojkaše u Italiji, na kojem je pobedila reprezentacija Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Atanasijević je nagradu dobio posle blistave igre u finalnom meču SP, u kojem je naša selekcija pobedila Iran 3:2 i osvojila trofej. Kuriozitet na dodeli predstavlja podatak da je osam nagrada otišlo u ruke igrača iz osam različitih reprezentacija.

MVP: Aleksandar Atanasijević (Srbija)
Poenter: Luka Vetori (Italija)
Napadač: Janagida Masaro (Japan)
Bloker: Sebastijan Rodrigo (Argentina)
Server: Ahmed Amir Kerbua (Alžir)
U polju: Sadem Himisi (Tunis)
Tehničar: Ahmed Al Sajed (Egipat)
Primač: Rikardo Lukareli (Brazil)

Đuričić: "Veliki kad je najteže"

Posle veličanstvene pobede u dramatičnom duelu sa Iranom, srpski kadeti su bili oduševljeni. Selektor šampiona Milan Đuričić posebno je pohvalio mentalnu snagu ekipe, koja se tokom drugog seta suočila sa povredom primača Uroša Kovačevića.

Ova reprezentacija je dokazala da je jaka i velika i kad je najteže. Uspeli smo da se vratimo u meč posle povrede Kovačevića. I tada smo verovali da možemo da pobedimo. Pružili smo maksimum i momci su zaista ostavili srce na terenu. Zasluženo smo osvojili zlato, a posle dva izgubljena finala, jednostavno to nije moglo da se desi treći put“, izjavio je Milan Đuričić.

Sâm Kovačević je kraj dana dočekao sa pomešanim emocijama – oduševljen zbog pobede, ali i zabrinut zbog povrede koju je doživeo.

Još uvek sam pod utiskom svega što se desilo. Bio je to veliki maler u drugom setu i bilo je vrlo teško posmatrati sa klupe veći deo meča. Bio mi je to najgori trenutak u životu. Na kraju, presrećan sam što su moji drugovi izdržali do kraja i uspeli da dokažu das mo najbolji na svetu“, rekao je Uroš Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu