Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 03.09.2009.

20:12

Kolaković: "Podbacili smo"

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković rekao je da je njegov tim podbacio nakon poraza od Bugarske na startu EP u Turskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odbojkaši Srbije izgubli su na startu od Bugarske sa 3:2 u setovima i tako otežali put do četvrtfinala. "Mislim da smo danas na momente igrali jako dobro, a onda u određenom periodu imali probleme sa prvim napadom. Bugari su izuzetno dobro blokirali, odnos blokova je apsolutno na njihovoj strani.

Nismo imali probojnost sa 'krajeva' osim Miljkovića koji je rešavao neke lopte. Nažalost podbacili smo, pogotovo u tom elementu prvog napada. Ušli smo skoncentrisano u meč, jako dobro smo se kretali, igrali smo sjajnu odbranu. Ali, ipak je odličilo par lopti u finišu trećeg i pogotovo u četvrtom setu kada smo imali šansu da pobedimo sa 3:1", rekao je srpski selektor nakon meča.

Kapiten Srbije Nikola Grbić nije bežao od odgovornosti.

"Mislim da smo izgubili jer smo igrali loše. Svaka čast Bugarskoj, odigrala je odličnu utakmicu, ali mislim da tokom utakmice i setova koje smo gubili, da smo imali više nego jednu šansu da ostanemo u meču i da ga dobijemo, ali to se jednostavno nije desilo. Nadam se da ćemo sutra odigrati bolje, jer ako ne odigramo bolje onda pakujemo stvari.

To ne treba da nam bude pritisak, pa da pod još većim pritiskom odigramo još lošije nego danas. Na kraju krajeva, nije mi prvi put da gubim prvu utakmicu na prvenstvu Evrope pa da onda posle dođem do medalje. Tako da sam veliki optimista da možemo da se prikupimo da odigramo znatno bolje i da pobedimo Češku", rekao je Grbić nakon meča.

Srbija duel sa Češkom u drugom kolu igra u petak u 19h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu