Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 09.11.2009.

12:16

Trentino klupski prvak sveta

Italijanski Trentino osvojio je titulu svetskog šampiona u konkurenciji klubova na Svetskom prvenstvu koje je održano u Dohi, u Kataru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trentino je u finalu savladao Belhatov iz Poljske rezultatom 3:0, po setovima 26:24, 25:18 i 25:19, i tako je postao peti klupski prvak sveta, četvrti iz Italije, posle Maksikonoa iz Parme, milanskog Mediolanuma, koji ima dve titule, i Mesađera iz Ravene. Sudije finalnog meča bili su Dejan Jovanović iz Srbije i Focis Lekas iz Grčke.

U meču za treće mesto ruski Zenit je pobedio Pajakan iz Irana sa 3:0, po setovima 25:13, 25:18 i 25:16.

Igrači Trentina osvojili su najviše pojedinačnih nagrada, Matej Kazijski je proglašen za najboljeg igrača (MVP) i smečera, Osmani Huantorena Portuondo je osvojio priznanje za najboljeg servera, dok je za najboljeg tehničara proglašen Rafael Vijeira de Oliveira. Bartoš Kurek iz ekipe Belhatova osvojio je nagradu za najboljeg poentera, njegov saigrač Marsin Moždždonek je izabran za najboljeg blokera, dok je za najboljeg libera proglašen Aleksej Verbov iz Zenita.

Na Šampionatu sveta u Kataru eksperimentalno je testiran predlog Svetske odbojkaške federacije (FIVB) „Zlatna formula“, po kojem je prvi napad bio obavezan iz druge linije, kako bi se poen produžio. Rezultate testa analiziraće Komisija FIVB za pravila i Trenerska komisija Federacije.

Konačan plasman:
1. Trentino (Italija)
2. Skra Belhatov (Poljska)
3. Zenit (Rusija)
4. Pajakan (Iran)
5. Zamalek (Egipat)
5. Plateneros de Korosal (Portoriko)
5. Simed Florijanapolis (Brazil)
5. Al Arabi (Katar)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu