Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 09.05.2022.

08:00

"Revolveraški obračun" Hardena i Batlera – Filadelfija srušila Majami

Košarkaši Filadelfija Seventisiksersa pobedili su Majami Hit rezultatom 116:108 u četvrtoj utakmici polufinala Istoka.

Izvor: SN

Autor: SN

Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Još jedna zanimljiva i neizvesna serija plej-ofa NBA lige dolazi nam sa Istoka i akteri su Majami i Filadelfija gde je rezultat 2-2 posle 4. utakmice.

Taj duel je u "Wells Fargo Centru" pripao domaćoj Filadelfiji, a za to su i tekako zaslužni bili Džejms Harden i MVP kandidat Džoel Embid.

Džejms Harden je meč završio sa 31 poenom, 7 skokova, 9 asistencija i 6 izgubljenih lopti, dok je Džoel Embid ubacio 24 poena uz 11 skokova, a Meksi je upisao 18, 13 Heris, 11 Grin i Žorž Nijang je bio dvocifren sa 10 poena.

U redovima Majamija, najjači otpor je pružio Džimi Batler koji je postigao čak 40 poena uz 3 skoka i 6 asistencija i sa Hardenom vodio neku vrstu "revolveraškog obračuna" posle koga je Filadelfija slavila.

Osim Batlera, odličan je bio centar Bem Adebajo koji je meč okončao sa 21 poenom, 7 skokova i 4 asistencije, dok je 15 imao Viktor Oladipo i 11 šesti čovek godine Tajler Hiro.

Meč je tokom svih 48 minuta bio nekako blago na strani Filadelfije, ali opet ujednačen i prednost Siksersa nije bila bezbedna od opasnog Majamija, pošto je razlika bila samo 2 poena na kraju prve četvrtine, odnosno 8 na poluvremenu.

Filadelfija je u jednom momentu imala i dvocifrenu prednost (56:46), ali je Batler uspeo da pomogne timu da se spusti na jednocifreni zaostatak, a prednost se dodatno istopila u trećoj deonici.

Džejmsu Hardenu se baš igralo i to se videlo, pogotovo je bio koban po Majami u četvrtoj četvrtini kada je prvo pogađao za bekstvo na 97:85, a onda je usledila serija njega i Herisa kada je Adebajo pogodio za 104:99.

Ipak, Majami nije mogao mnogo toga da uradi i upisao je novi poraz što znači da je Filadelfija izjednačila na 2-2 u ovom polufinalu Istoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve