Nova vest
Košarka

Utorak, 29.04.2014.

12:38

Kraj Bobketsa, povratak Hornetsa

Košarkaši Majami Hita eliminisali su Šarlot Bobketse u četvrtfinalu ’Istoka’ sa 4-0 u seriji i tako označili kraj jedne ere tog kluba.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Utakmica koju su izgubili 109:98 bila je poslednja za Bobketse, pošto će Hornetsi vraćaju u Severnu Karolinu.

Šarlot Hornetsi su osnovani 1988. godine i u tom gradu ostali su do 2002. godine, kada su se preselili u Nju Orleans. U međuvremenu, u Šarlotu su pokrenuti Bobketsi, a kada su u Nju Orleansu odlučili da promene naziv u Pelinakse, omogućen je povratak Hornetsa na velika vrata.

U Šarlotu je u ponedeljak vladalo veliko uzbuđenje, jer su oba scenarija bila dobra za klub, po rečima svih koji su bili u dvorani. Ili će Bobketsi doći do prve pobede u plej-ofu, ili će prisustvovati novom rođenju Hornetsa. Ispostavilo se da je u pitanju ovo drugo.

Sigurno je da osećamo gorak ukus, ali i sladak“, rekao je Fred Vitfild, izvršni direktor Šarlot Bobketsa, „Znamo istoriju, znamo šta Hornetsi predstavljaju u ovom društvu. Znamo kakve rezultate su postizali, imali su uspešan tim koji je otišao daleko u plej-ofu, a upravo to i mi želimo“.

Od sledeće sezone tako se vraćaju Šarlot Hornetsi, a navijači su već počeli da kupuju suvenire i pretplatne karte, iako ih prva utakmica čeka za nešto manje od pola godine. U klubu i dalje razmišljaju o dizajnu dresova, ali je Vitfild najavio da će navijači biti oduševljeni i da će se pojaviti tokom leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu