Nova vest
Košarka

Utorak, 14.06.2005.

10:38

Prelomni meč finalne serije

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Od izveštača B92 iz Detroita Ilije Kovačića

U jeku finalne serije NBA svi američki mediji bave se oslobađajućom presudom Majklu Džeksonu, koji će tako moći da sa slobode gleda završnicu najkvalitetnije košarkaške lige.

Utakmica broj tri velikog NBA finala mogla bi da bude presudna u celoj seriji iz više razloga. Poznato je da su igrači Pistonsa uvek najbolje odgovarali kada su im leđa bila priterana uz zid. Najbolji igrač Detroita u sezoni Rip Hamilton u prva dva meča serije nije odigrao ništa, pa je mnogo prostora za napredak.

Pre 27 godina Portland je uspeo da se vrati posle dva startna poraza u seriji velikog finala, i dođe do titule šampiona, pa se Pistonsi nadaju sličnom čudu.

Naredna tri meča serije igraće se u Oburn Hilz Palasu, hali u kojoj ne podnose gostujuće timove. Od toga kako će se Sparsi prilagoditi tim uslovima zavisi i konačan rezultat.

Pre početka treće utakmice finalne serije u Detroitu će se održati sastanak komesara NBA Dejvida Sterna i direktora ULEB-a Đordija Bertomeua, na kojoj će se otkriti strategija NBA prema Evropi. Prema nekim najavama NBA karavanu od 2010. godine trebalo bi da se priključi i Evropska konferencija, a samim tim i jedna ekipa sa naših prostora.

Detaljne vesti o tome čućete u prenosu treće utakmice, samo na TV B92, 3 časa posle ponoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve