Nova vest
Košarka

Sreda, 05.08.2020.

21:20

Šou Jokića i Portera protiv Sparsa!

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su San Antonio Sparse rezultatom 132:126 u svom trećem meču po nastavku NBA lige.

Izvor: LN

Autor: LN

Šou Jokića i Portera protiv Sparsa!
Photo by Kim Klement-Pool/Getty Images

Nagetsi su upisali drugi vezani posle uvodnog poraza, a Sparsima naneli drugi uzastopni neuspeh i umanjili im šanse za plasmanom u plej-of.

Nikola Jokić je dosta sporo počeo utakmicu, ali se "probudio" u trećoj četvrtini i na kraju završio sa 25 poena (10/17), četiri skoka, 11 asistencija, jednom ukradenom i pet izgubljenih lopti.

Još jedno sjajno izdanje viđeno je od Denverovog "X" faktora Majkla Portera Džuniora, koji je iskoristio izostanak Džamala Mareja, Gerija Herisa i Vila Bartona.

Denver je ovim uspehom došao na utakmicu od Los Anđeles Klipersa, koji trenutno zauzimaju drugo mesto Zapada, a isto toliko se udaljio od Jute, odnosno Hjustona.

San Antonio je ostao na desetom mestu sa istim učinkom kao Nju Orleans, pa će nastaviti grčevitu borbu za plasmanom u plej-of.

"Grumenje" je odlično počelo utakmicu, uz visok procenat šuta pre svega zbog dobrog starta Majkla Portera.

Veoma brzo je bilo 16:4 za Nagetse, ali je još brže bilo i samo +2 za Nagetse kojima je igra veoma brzo opala.

Uživo prenos meča mogli ste da pratiti putem našeg LIVE BLOGA.

Kada je izašao Jokić, koji je sporo počeo meč, napad Denvera je postao dosta haotičniji, a rezervisti nisu bili dovoljno dobri da pariraju zahuktalim Sparsima.

Nagetsi su održavali prednost sve do druge polovine druge četvrtine, a tada su preko raspoloženog Rudija Geja uspeli da dođu do prve prednosti.

Zanimljiva situacija je viđena krajem druge četvrtine, kada je Jokić pogodio uz faul, ali je Popovič uložio čelendž i Srbinov koš je poništen, te mu je dodeljen faul.

Bilo kako bilo, pa npoluvremenu je bio egal - 65:62 za Sparse.

Drugo poluvreme nije dobro počelo po Nagetse, pa je San Antonio vrlo brzo napravio seriju od 6:0.

Jokić nije bio previše aktivan u prvom poluvremenu, ali je sve to nadoknadio u trećoj četvrtini. Konstantno je razigravao saigrače, sve je išlo preko njega, a pogodio je i neke teške šuteve.

Svojim igračima je uneo najviše energije kada je u tri vezana napada pogodio tri trojke i vratio prednost svojoj ekipi, koja je samo nastavila da raste.

Majkl Porter Džunior je bio najrazigraniji u prvoj i četvrtoj četvrtini. Pri kraju utakmice je dodatno "eksplodirao", što pozitivno što negativno.

Pogađao je trojke, dobro se otvarao i hvatao sve skokove, a Popovičevi izabranici za njega nisu imali nikakav odgovor.

Odbrane nisu bile adut ni jedne ni druge ekipe u poslednjoj četvrtini, a to je više odgovaralo Denveru koji je konstantno održavao prednost.

Ponovo najefikasniji je bio pomenuti Porter sa 30 poena (11/19) i 15 skokova, a, pored Jokića, pratili su ga Džeremi Grent sa 22 poena i Monte Moris sa 19.

Na drugoj strani su se istakli Rudi Gej sa 24 poena, Derik Vajt sa 23 i sedam asistencija, kao i Keldon Džonson sa 20 poena. Demar Derozan je imao 18 poena i osam uspešnih proigravanja saigrača.

Naredni meč za Sparse je u petak od 19.00 protiv Jute, dok Denver igra u četvrtak na petak od 02.00 protiv Portlanda, a zatim u subotu od 21.30 protiv Jute, direktno na TV B92.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve