NBA: San Antonio – Denver 126:132

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su San Antonio Sparse rezultatom 132:126 u svom trećem meču po nastavku NBA lige.

28:32, 37:30, 24:27, 37:43
  SAS   DEN  
  126 : 132  
Kraj!
Pobeda Denvera bitna za borbu za drugo mesto Zapada, a poraz Sparsa koji im umanjuje šanse da uđu u plej-of.

Opet šou Portera i Jokića.
47' Porter ima 30 poena!
Četiri vezana poena za Portera koji ima 30 poena! Pogađa i Gej (116:124), pa ulazimo u poslednji minut.
46' Denver ima sve u svojim rukama
Vajt i Gej promašuju po jednu slobodno bacanje, a Jokić beleži četvrti faul (109:114). Vajt lupa "bananu" Porteru, ali Derozan pravi faul u napadu. To koristi Jokić i pogađa novi, karakteristični flouter! (109:116).

Veoma laki poeni za Geja, dva pogođena bacanja za Portera, potom promašaj Geja, pa koš Morisa! (111:118).

Porter, inače, ima 14 skokova.
43' Mogu li Sparsi do drame?
Džonson smanjuje na 107:114. Grent "lupa" Pertla, ali pravi faul jer ne uspeva da dođe do skoka. Tajm-aut Melouna na 3:41 do kraja.
Dabl-dabl Jokića!
Odličan pas Jokića i poeni Grenta. Odličan pas Jokića i poeni Krega. Imamo dabl-dabl od 23 poena i 10 asistencija!
42' Jokić ušao i pogodio šut, Denver ima lepu prednost
Koš Grenta uz dosta sreće, ali i četiri vezana poena Derozana (101:105). Jokić se vratio na šest i po minuta do kraja, i odmah pogodio šut (23. poen). Denver se odbranio, a Moris pogodio trojku za velikih +9. Derozan ponovo iznuđuje faul i pogađa oba bacanja (103:110).
38' Majkl Porter Džunior!
Poeni Pertla za izjednačenje, ali nekoliko brzopletnih napada Sparsa, po čemu nisu poznati. To kažnjava Grent pogodivši otvorenu trojku, a isto radi i neverovatni Porter posle promašaja Vokera!

Tajm-aut za Sparse, 97:103!
36' Dosta grešaka na obe strane
San Antonio je napravio grešku ostavivši MPJ-a samog, a on ih je kaznio trojkom, svojim 21. poenom. Sparsi brzo dolaze do poena, ali još brže uzvraća Dozijer (93:97). Posle par promašaja pogađa Gej, a Porter gubi loptu zbog faula u napadu (95:97).
33' Počela poslednja četvrtina, i to kako...
Trojka Grenta, dva pogođena bacanja Geja, izgubljena lopat Dozijera, "rampa" Portera, faul Denijelsa... Manje-više smo videli sve što se može videti u prvom minutu poslednje četvrtine (91:92).
Kraj III četvrtine: Potpuni egal!
Minut bez koša prekida Jubenks lepim poluhorogom (89:87). Jokić izlazi da odmori i sada je pitanje kako će izgledati Denver dok se Somborac ne vrati na teren. Moris upisuje nove poene, Grent igra dobru odbranu ali ne pogađa trojku.

Ni Mils ni Gej ne pogađaju trojke u poslednjem napadu, pa pred poslednju četvrtinu imamo 89:89.
34' Jokić ne može da promaši!
Tri vezane trojke Nikole Jokića! Srpski centar je ušao u ritam i ne može da promaši, ali, nažalost po Nagetse, ne mogu ni Sparsi, koji i dalje vode (87:85).
31' Sve više energije u igri Denvera
Jokić u svom stilu proigrava Portera, a Denver igra sa sve više energije i protoka lopte. Moris je imao šansu da trojkom vrati prednost svojoj ekipi, ali je nije pogodio (78:76).

Tajm-aut za Popoviča.
"Sombor shuffle"!
Milsap i Kreg igraju sjanu odbranu u reketu, a Derozan dobija tehničku zbog prigovora. Jokić ponovo izvodi bacanje, a onda nekoliko sekundi kasnije pogađa "Sombor shuffle" ispred Pertla (74:70).
28' Koš i asistencija Jokića, glup faul Portera
Lošu seriju Nagetsa prekida Milsap, koji pogađa trojku nakon što ga je Jokić ostavio samog. Denver igra dobru odbranu, odmah spušta loptu Jokiću, a on posle dva promašaja hvata još jedan skok i upisuje nove poene (71:67). Porter pravi glup faul pri šutu za tri poena nad Vajtom, koji pogađa sva tri bacanja, a Jokić promašuje šut u narednom napadu (74:67).
26' Užasan početak Denvera
Jako loše počinje poluvreme Denver. Pogađaju Voker, Marej i Derozan i San Antonio pravi brzu seriju od 6:0 (71:62). Jokić je izgubio loptu i napravio faul.
Kraj II četvrtine: Denver vodio, pa se opustio
Nagetsi su vodili skoro celo poluvreme, ali su se Sparsi vratili i iskoristili ispodprosečnu igru Jokića i cele ekipe Denvera.

Srpski centar ima sedam poena (3/6), jedan skok, šest asistencija, jednu ukradenu, tri izgubljene lopte i dva faula.

Na poluvremenu: 65:62 za Sparse.
24' Jokiću poništen koš i dosuđen faul!
Moris pogađa trojku, istom merom uzvraća Vajt, a onda Jokić nikome ne dâ loptu, nadmudruje Jubenksa i pogađa uz faul, ali...

Popovič traži čelendž, a sudije pregledaju snimak i odlučuju da je Jokić napravio faul u napadu, pa se koš poništava i Nikoli dodeljuje drugi faul!
23' Potpuni egal
Odlična igra 2 na 2 Jokića i Morisa za nove poene srpskog centra (55:56). Dobra stvar po Nagetse je treća lična za Milsa, koliko ima i razigrani Gej. Derozan pogađa šut, Dozijer jedno bacanje, a Demar zatim i promašuje (59:59).
Kreg krvari, Jubenksu tehnička zbog faula?!
Krilo Denvera je zaradilo opasnu posekotinu na licu nakon udarca Jubenksa. Sudije gledaju da li je kontakt bio nameran, tj. maliciozan.

Epilog je, ko zna zbog kojeg pravila, tehnička greška... Jokić pogađa bacanje.
22' Prvo vođstvo za Popovičeve izabranike
Ne pogađa Porter, ne pogađa ni Jokić... Denver je dobro šutirao trojke na početku, ali je procenat značajno opao. Jubenks, Gej i Mils pogađaju i Sparsi prvi put večeras vode (55:53).
Tajm-aut Meloun
Šesta asistencija Jokića, ovog puta za Grenta, ali i novi prelaki poeni za Derozana. Tajm-aut Meloun, 49:51.
20' Sparsi na posed zaostatka
Derozan pogađa o tablu, a Jokić prevodi loptu i odmah pronalazi usamljenog Morisa. Vajt je izuzetno eksplozivan i trenutno nema ko da ga čuva, dok Toriju Kregu izlazi lopta iz koša (47:49),
18' Jokić se vratio na parket, Sparsi se drže
Trojka Denijelsa, pa trojka Vajta (38:45). Porter promašuje, kao i Grent, ali MPJ hvata skok i vraća loptu u koš. U narednom napadu, ipak, ponovo komplikuje i pravi faul.

Vajt pogađa šut uz faul Dozijera (41:47), a Jokić se vraća na parket na šest i po minuta do kraja poluvremena.
Popovič ponovo nije kleknuo

Photo by Kim Klement-Pool/Getty Images
16' Rezervisti se ne proslavljaju
Porter forsira šut i ne pogađa, ali je uvek aktivni Grent na soku za koš uz faul (35:42). Marej krade loptu, pa je gubio, a Grent pada na pod i traži tajm-aut zbog poseda.
14' Rudi Gej je nezaustavljiv
Dobar step-bek Grenta, ali potom i Geja, koji ne može da se zaustavi (32:34). Ne pogađaju ni Dozijer ni Derozan, pa Plamli šalje "tačdaun" za Portera (32:36).

Gej pogađa trojku i dolazi do 13. poena, ali uzvraća Troj Denijels (35:38).
Kraj I četvrtine: Odmeren početak Jokića
Derozan postiže prve poene tek posle šest minuta na parketu. Rudi Gej se raspucao i pogodio trojku nakon koša Pi Džeja Dozijera (26:26). Gej upisuje osmi poen, a Plamli snažno zakucava (28:30).

Dozijer pogađa šut sa poludistance na pet sekundi do kraja, a Derozan promašuje trojku (28:32).

Jokić je na terenu proveo nešto više od devet minuta i ima četiri poena (2/4), jedan skok, četiri asistencije i po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.
11' Izašao Jokić, Denverovi rezervisti ne pogađaju
Meloun je "promešao" sastav, a Rudi Gej se raspucao.

Nekoliko minuta nešto lošije košarke sa par faulova i promašenih šuteva. Nagetsi u poslednja dva minuta prve četvrtine ipak ulaze sa prednošću, ali ne onilikom kolikom su mogli (21:24).
9' Sve ide preko Nikole, prekinuta crna serija
Nastavila se užasna serija Nagetsa i to kažnjava Mils novom trojkom (16:18). Moris prekida post Nagetsa. Jokić igra dobru odbranu, a zatim upošljava Grenta koji lako dolazi do poena (16:22).
8' Nagetsi skoro tri minuta bez poena
Denverova odbrana je zaspala i Mils je ostao sam (9:18), da bi Moris promašio sve u narednom napadu. Jokić nastavlja da odlično razigrava saigrače, ali oni ne mogu da pogode, pa su Nagetsi bez poena u prethodnih skoro tri minuta.

Tajm-aut Melouna pri rezultatu 11:18.
6' Sparsima ništa ne ide od ruke, novi poeni Jokića
Jokić krade loptu i organizuje napad, a Porter pogađa novu trojku. Još jednom Sparsi gube loptu, a Moris poentira u kontri (4:14). Posle promašaja Dežontea Mareja napad je organizovao ponovo Jokić, pronašao potpuno samog Milsapa, ali je on promašio šut.

Srpski centar je prodao fintu šuta, došao do koša i promašio, ali je uhvatio ofanzivni skok i popravio promašaj (4:16).
4' Porter naterao Popoviča da pozove tajm-aut
Nikad lakša asistencija Jokića za Portera, koji je, podsetimo, na prošlom meču imao 37 poena.

Druga trojka MPJ-a u dva napada i to je 9:4 za Nagetse. Popovič traži tajm-aut.
3' Jokić se upisao, Porter dobar od samog starta
Prve poene za Denver postiže Porter, koji promašuje jedno bacanje, a onda pogađa trojku. Na drugoj strani sa četiri poena odgovara Loni Voker (4:4).

Jokić dobija mis-meč i postiže prve poene iz reketa (4:6).
1' Loš prvi napad za Jokića
Jokić dobija podbacivanje, a onda u prvom napadu utakmice promašuje šut, pa posle ofanzivnog skoka Milsapa gubi loptu.
Utakmica je počela!
Denverova startna petorka
Veliki preokret Džeza
Juta je u krajem poluvremena gubila sa čak 13 razlike (39:52), ali je furiozno završila drugu četvrtinu i napravila veliki preokret, te je na pauzi +9 (64:55).

Najzaslužniji za to su Rudi Gober sa 14 poena i osam skokova i Majk Konli sa deset poena i šest asistencija.

Dilon Bruks i dalje daje sve od sebe, pa sada ima 20 poena i jedini je dvocifreni kod Grizlisa.
Memfis opasno preti Juti
Dok čekamo Denver i Jokića, povremeno ćemo pratiti duel Jute i Memfisa.

Memfis, koji do sada ima tri poraza, vodi sredinom druge četvrtine rezultatom 46:37.

Najefikasniji u njihovoj ekipi za sada je Dilon Bruks sa 13 poena, dok listu strelaca na drugoj strani predvodi Rudi Gober sa osam.
Dobro došli!

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: