Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 18.09.2011.

13:57

Veliki dan srpskog veslanja

Na Evropskom prvenstvu u veslanju u plovdivu predstavnici Srbije osvojili su četiri medalje!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srebrna odličja pripala su ženskom i muškom dubl skulu, bronzane medalje osvojili su muški dvojac bez i laki četverac.

Peta posada Srbije u nedeljnim finalima, muški četverac bez korimalara, završila je na šestom mestu.

Ženski dubl skul, Iva Obradović, Ivana Filipović bio je drugi sa vremenom 7.08,27, zlatne medalje pripale su Ukrajinkama, treći je bio čamac Češke.

Muški dubl skul, Marko Marjanović, Dušan Bogićević, je sa vremenom 6.24,90 završio sa 'srebrom', iza posade Litvanije a ispred Rusa.

Nikola Stojić i Jovan Popović stigli su u finalnoj trci dvojaca bez kormilara u cilj u vremenu 6.43,97, iza posada Grčke i Italije.

Sa bronzanim medaljama se iz Bugarske vraća i posada lakog četverca, Miloš Tomić, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Nemanja Nešić.
Sa vremenom 6.08,77 bili su treći iza čamaca Italije i Češke. Zlatne medalje su pripali Italijanima, drugi su bili Česi.

Četverac bez kormilara Miloš Vasić, Radoje Đerić, Goran Jagar, Miljan Vuković, koji je poput dvojca bez kormilara na Svetskom prvenstvu na Bledu izvadio olimpijsku 'vizu', u finalu je bio šesti sa vremenom 6.15,17. Prvo mesto pripalo je Grcima, drugi su bili Belorusi, treći Italijani.

U 'B' finalu četverac skul Jovan Jovanović, Aleksandar Filipović, Nenad Beđik, Predrag Lackov je veslao 6.15,77, dovoljno za drugo mesto.

Dve srebrne medalje i dva treća mesta su ukupan učinak ukupno šest posada Srbije koliko ih je nastupalo u Plovdivu.

Sledeći šampionat Evrope je u Italiji, u Varezeu, 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve