Nova vest
Sportovi na vodi

Petak, 16.09.2011.

20:08

Dobar start veslača u Plovdivu

Srpski veslači dobro su startovali na Evropskom prvenstvu koje je u petak počelo u bugarskom Plovdivu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Četverac bez kormilara i ženski dubl skul direktno su ušli u finale, dvojac bez kormilara direktno u polufinale, dok će četverac bez kormilara za lake veslače, muški dubl skul i četverac skul u subotu veslati u repesažu.

Led su probili novopečeni učesnici Olimpijskih igara u Londonu u dvojcu bez kormilara, Nikola Stojić i Jovan Popović, koji su u prvoj kvalifikacionoj trci s vremenom 7:08.52 minuta zauzeli treće mesto i domogli se polufinala koje je na programu u subotu od 10.40. Prva dva mesta u ovoj grupi kvalifikacija osvojile su posade Rumunije i Mađarske koje su se, pored našeg čamca, direktno plasirale u polufinale.

Fenomenalnu trku odveslao je naš ženski dubl skul Iva Obradović, Ivana Filipović. Naše veslačice su s vremenom 7:08.66 minuta ubedljivo trijumfovale u prvoj grupi kvalifikacija te discipline i tako se direktno plasirale među šest najboljih posada Evrope. Drugo mesto i plasman u finale obezbedila je i Češka. Finale u toj disciplini na programu je u nedelju od 11.33 časova.

Četverac bez kormilara Miloš Vasić, Radoje Đerić, Goran Jagar, Miljan Vuković, koji je poput dvojca bez kormilara na Svetskom prvenstvu na Bledu izvadio olimpijsku vizu, s vremenom 6:02.74 minuta osvojio je drugo mesto u prvoj grupi kvalifikacija i tako se uz prvoplasiranu Grčku direktno plasirao u finale šampionata ’starog kontinenta’. Borba za medalje u toj disciplini na programu je u nedelju od 12.03 časova.

Četverac bez kormilara za lake veslače Miloš Tomić, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Nemanja Nešić je u drugoj grupi kvalifikacijama s vremenom 7:03.42 zauzeo četvrto mesto pa će u subotu od 10.45 veslati u repesažu. Prvo mesto i direktan plasman u finale obezbedila je posada Češke, dok će čamci Mađarske i Belorusije, kao i naš laki četverac, u repesaž.

Muški dubl skul Marko Marjanović, Dušan Bogićević priliku za finale moraće da traži kroz repesaž koji je na programu u subotu od 11.23 časova. Naša posada je u drugoj grupi kvalifikacija, iz koje se u direktno u finale plasirala samo prvoplasirana Rusija, s vremenom 7:18.33 minuta zauzela šesto mesto.

Poput lakog četverca i muškog dubl skula i novoformirani četverac skul Jovan Jovanović, Aleksandar Filipović, Nenad Beđik, Predrag Lackov priliku za finale tražiće kroz repesaž, koji je na programu u subotu od 12 časova. U prvoj grupi kvalifikacija naša posada je s vremenom 6:06.49 zauzela treće mesto. Prva je bila Češka, koja se direktno plasirala među šest najboljih, dok će u repesaž i drugoplasirana Poljska i četvrtoplasirana Italija.

U subotu, drugog dana prvenstva, na stazu će izaći tri naše posade. Dvojac bez kormilara Nikola Stojić, Jovan Popović će veslati u polufinalu, dok će se četverac bez kormilara za lake veslače Miloš Tomić, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Nemanja Nešić, dubl skul Marko Marjanović, Dušan Bogićević i četverac skul Jovan Jovanović, Aleksandar Filipović, Nenad Beđik, Predrag Lackov boriti u repesažima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve