Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 02.08.2015.

12:18

SP: Silađi u polufinalu, štafeta ispala

Reprezentativac Srbije u plivanju Čaba Silađi plasirao se u polufinale trke na 100 metara prsnim stilom na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Silađi je zauzeo treće mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi rezultatom minut i 35 stotinki, što je ukupno bilo 16. vreme kvalifikacija.

Najbrži u kvalifikacijama na 100 metara prsno bio je Britanac Adam Piti, koji je tu deonicu preplivao za 58 sekundi i 52 stotinke.

Polufinalne trke na 100 metara prsnim stilom na programu su kasnije tokom dana.

Plivačka reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale trke četiri puta 100 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu Kazanju. Srpska štafeta, u sastavu Ivan Lenđer, Stefan Šorak, Andrej Barna i Uroš Nikolić, zauzela je sedmo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi rezultatom tri minuta, 21 sekunda i 21 stotinka, što je bilo 21. vreme u kvalifikacijama.

Štafeta Rusije bila je najbrža u kvalifikacijama – tri minuta, 12 sekundi i 46 stotinki.

U istoj disciplini, ali u ženskoj konkurenciji najbolja je bila selekcija SAD, koja je trku završila za tri minuta, 35 sekundi i 52 stotinke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve