Nova vest
Sportovi na vodi

Ponedeljak, 30.05.2011.

23:21

Dinko Jukić se dopingovao?

Austrijski državni organi zaduženi za suzbijanje dopinga pokrenuli su istragu protiv plivača Dinka Jukića, koji je odbio da bude podrvgnut doping testu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Jukić je pre šest dana došao u prostoriju koja je bila predviđena za antidoping kontrolu, ali je odbio da dao uzorak požalivši se na neodgovarajuće higijenske uslove.

Austrijska antidoping agencija (NADA) saopštila je da će ročište u slučaju biti zakazano najkasnije za osam sedmica.

Mladi, 22-godišnji plivač, čija sestra Mirna je takođe nastupala pod zastavom Austrije, izjavio je da mu je drago što će imati priliku da se pojavi pred državnim organima i da će stvar biti razjašnjena u potpunosti.

Prema međunarodnim pravilima, odbijanje da se da uzorak smatra se prekršajem jednakim pozitivnom nalazu što znači da Jukića najverovatnije očekuje dvogodišnja suspenzija.

Aktuelni šampion Evrope u disciplini 200 metara leptir u kratkim bazenima je, uz Markusa Rogana, figurirao kao najveća nada među austrijskim plivačima za osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve