Nova vest
Sportovi na vodi

Četvrtak, 19.08.2010.

17:35

Stjepanović u još jednom finalu

Osvajač bronzane medalje na 100 metara delfin Velimir Stjepanović plasirao se u finale na istoj deonici slobodno na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Stjepanović je do plasmana u finale došao preplivavši tu deonicu u polufinalu za 50.56 sekundi, i tako što je zauzeo prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Srpski plivač je iza sebe ostavio Francuza Metela i Australijanca Džejmsa, a ta grupa je ujedno dana najviše polufinalista – petoricu i najviše finalista – trojicu.

Stjepanović je u kvalifikacijama plivao lako, relaksirano i uprkos tome postigao četvrti rezultat kvalifikacija, a četvrti rezultat po vrednosti ostvario je i u polufinalu, i to mnogo bolji. Brži od njega bili su samo fantastični Autralijanac Kenet To sa 49.96, Francuz Metela sa 50.21 i Kintero iz Venecuele sa 50.55.

16-godišnja Katarina Simonović je imala dva starta. Na 50 metara slobodno sa 27.23 sekundi zauzela je 22. mesto u konkurenciji 63 plivačice, aza polufinale bilo je potrebno 27.07. Na 100 metara delfin bila je 25. sa 1:05.49 među 33 učesnice. Najslabiji rezultat koji je vodio u polufinale bio je bolji za više od tri sekunde – 1:02.31.

Nisam zadovoljna ni rezultatima ni plasmanima, ali, verujte, nisam mogla bolje. Nešto me je uhvatilo, nos mi je pun i ne mogu da dišem, boli me grlo i samo brinem kako ću isplivati štafetu“, požalila se Katarina Simonović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve