Nova vest
Sportovi na vodi

Četvrtak, 05.08.2010.

15:07

Plivači žele finala i norme za SP

U ponedeljak u Budimpešti počinje Evropsko prvenstvo u plivanju, a Srbiju će predstavljati rekordnih 15 plivača.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ovo će biti prvo takmičenje po novim pravilima bez upotrebe odela, ali će ga propustiti najbolji srpski plivač Milorad Čavić zbog operacije leđa.

Trener reprezentacije Dejan Pejinović zadovoljan je pripremama, koje su uglavnom odrađene u inostranstvu, ne prognozira medalje, ali želi bar 3-4 finala.

"Na EP Srbiju će predstavljati 15 plivača, što je nešto više nego ikada pre. Savez je tako odlučio zbog destinacije i šanse da mladi plivači učestvuju u seniorskoj konkurenciji", rekao je Pejinović na konferenciji za novinare.

U saradnji sa Olimpijskim komitetom pripreme su organizovane u Sijera Nevadi, Grčkoj, Banjaluci i Bugarskoj.

"Najviše očekujemo od dokazanih plivača, međutim, u novim uslovima, bez odela, nezahvalno je obećavati. Uspeh bi bio da naši plivači uđu u tri-četiri finala i što više polufinala", rekao je Pejinović.

On je dodao da je Plivački savez sve uradio da se takmičarima obezbede odlični uslovi, ali i da se "u našoj sredini ništa nije promenilo".

Ivan Lenđer, koji će se takmičiti u disciplini delfin, nije zadovoljan nastupima u prvom delu sezone ali u Budimpešti očekuje mnogo bolje rezultate.

"Imali smo kontrolna takmičenja na kojima nisam baš najbolje plivao, ali kako se približavalo EP bilo je sve bolje i bolje. U Budimpešti očekujem najbolje rezultate u ovim novim uslovima, bez odela", rekao je Lenđer.

Čaba Silađi Srbiju će predstavljati u prsnim disciplinama. Nada se plasmanima u finale i na 50 i na 100 metara, a smatra da će odlučujuća biti prva trka.

"Naporno smo radili za ovo takmičenje, jer nam je to bilo ciljno takmičenje ovog leta. Nadam se da ću plivati Mislim da će prva trka biti odlučujuća psihički. Ako se sve poklopi do polufinala, posle će biti znatno lakše. U trci na 100 metara bih želeo finale sa oko 1.01.50 što je norma za SP u Šangaju. I u 50 mi je cilj plasman u finale gde može svašta da se desi“.

Evropsko prvenstvo u Budimpešti održaće se od 9. do 15. avgusta, a Srbiju će predstavljati sledećih 15 plivača: Ivan Lenđer, Nađa Higl, Miroslava Najdanovski, Radovan Siljevski, Marica Stražmešter, Čaba Silađi, Jovana Bogdanović, Milica Ostojić, Lazar Bogdanovski, Tijana Vukomanović, Jovana Nikolovski, Đorđe Marković, Nikola Simić, Boris Stojanović i Anđelka Petrović.

Na EP učestvovaće više od 700 takmičara iz 44 države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve