Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 13.07.2008.

16:05

Kapel pobednik šabačkog maratona

Australijski plivač Brendan Kapel pobednik je 39. Šabačkog plivačkog maratona, koji se pliva na reci Savi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kapel je stazu dugu 19 kilometara, od sremačkog sela Jarak do plaže "Stari grad" u Šapcu, preplivao za dva časa, 39 minuta i 57 sekundi. Drugi je u cilj uplivao francuski takmičar Stefan Gomez u vremenu 2:41:23, a kao treći stigao je ruski plivač Danil Srebrenjikov sa vremenom 2:42:01.

Kapel se već na startu trke u Jarku izdvojio iz grupe, a poslednja dva kilometra imao je prednost od 300 metara u odnosu na druge takmičare.

Šest plivača borilo se za treću poziciju i oni su kroz cilj prošli u razmaku od 28 sekundi.

Prošlogodišnji šampion šabačkog maratona, Bugarin Petar Stojčev, u cilj je uplivao kao peti.

U konkurenciji žena prva dva mesta zauzele su ruske plivačice, Ana Uvarova sa vremenom dva časa, 48 minuta i 22 sekunde i Jekatarina Ždanova sa vremenom 2:48:52.

Dve sekunde kasnije kroz cilj je prošla nemačka plivačica Brita Kamrau Koreštajn.

Takmičare su pratili izuzetno nepovoljni uslovi za maratonsko plivanje, temperatura vode od 26 stepeni Celzijusa, nizak vodostaj i tepih od algi na površini vode.

Šabački maraton održava se u sklopu FINA kupa, a ove godine predstavlja poslednju proveru pred Olimpijske igre za novu disciplinu, pllivački maraton.

Nagrade šabačkog maratona su izjednačene, pa prvih deset takmičara u obe konkurencije deli 10.000 dolara, po 5.000 i za mušku i za žensku konkurenciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve