Nova vest
Sportovi na vodi

Petak, 31.07.2009.

21:08

Čavić za B92: "Nađa me inspirisala"

Milorad Čavić je izjavio za B92 da je inspiraciju za trku u kojoj je postavio novi svetski rekord dobio posle trijumfa Nađe Higl.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čavić je rekao da je znao da će imati najbolje vreme, ali da je dodatnu motivaciju dobio sjajnom pobedom i zlatnom medaljom Nađe Higl. Najbolji srpski plivač veruje da će u finalu plivati ispod 50 sekundi i da se raduje duelu sa Majklom Felpsom, ali je dodao da ne sme da potcenjuje američkog plivača.

Ovo večeras je bilo neočekivano, mada je sa druge strane bilo i malo očekivano. Znao sam da ću otplivati najbolje vreme i jutros sam znao da samo moram malo da popravim okret, da bude brži. Nisam očekivao da ću skinuti skoro šest desetinki“, rekao je Čavić u izjavi za B92.

Najbolji srpski plivač je izjavio da je posebnu inspiraciju za trku dobio posle zlatne medalje koju je Nađa Higl osvojila u trci na 200m prsnim stilom.

Moram da se zahvalim Nađi Higl jer me je ona inspirisala. Dok smo čekali trku, Ivan Lenđer i ja smo se samo pogledali kada smo videli da je ona postala prvakinja. Neverovatno je koliko me je to motivisalo i inspirisalo“, rekao je Čavić.

Čavić je bio zadovoljan trkom , ali je rekao da još uvek ima mesta za napredak.

Večeras je išlo veoma lepo. Dosta sam grešio i znam gde i šta bih mogao da uradim bolje i očekujem sigurno vreme od ispod 50 sekundi sutra“, smatra Čavić.

Posebnu čar finalu daće duel između Čavića i Majkla Felpsa i srpski plivač veruje da može da pobedi, ali je istovremeno i svestan da ne sme da potcenjuje osmostrukog olimpijskog šampiona.

Ne gledam na to kao na revanš. Jednostavno bih voleo da dokažem da sam najbolji. To što je bilo, bilo je, to je u prošlosti. Idemo samo napred. Biće interesantna trka i ne znam koliko od njega (Felpsa) mogu da očekujem. Što se tiče mene, mislim da bih mogao da skinem dve, najviše tri desetinke. Realno bi moglo da bude oko 49,7 sekundi, ali biće interesantno u svakom slučaju. Idem na pobedu, naravno, ali ono šta sam naučio u poslednjih godinu dana je da nikada ne potcenjujem Majkla Felpsa“, zaključio je Čavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu