Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 17.03.2018.

23:45

Nišović još četiri godine na čelu Kajakaškog saveza

Skupština Kajakaškog saveza Srbije (KSS) ponovo je izglasala poverenje predsedniku Mirku Nišoviću, pa će on i naredne četiri godine biti na čelu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Nišović još četiri godine na čelu Kajakaškog saveza
Foto: Getty images

Za reizbor Nišovića glasalo je 27 delegata, dok su dva bila uzdržana, od ukupno njih 29 s pravom glasa.

Nišović je bio jedini kandidat i to na predlog 19 klubova i Kajakaškog saveza Beograda.

Po rečima Nišovića, Kajakaški savez Srbije, kao i kajakaški sport u Srbiji, "kreće se u dobrom i ispravnom smeru" i da se u budućnosti mogu očekivati još bolji rezultati.

On je najavio ; da značajnijih promena u politici i vodjenju Saveza neće biti.

"Prioritet Saveza je obezbedjivanje što boljih uslova za sve sportiste. Prethodnih sezona smo rezultatski visoko postavili lestvicu, kao jedan od najuspešnijih sportova u državi i prioritet je da nastavimo tako i u 2018", rekao je Nišović.

Jedan od zadataka za budući period biće i edukacija stručnog kadra, trenera i sudija, a otvaranje novih klubova i kajakaških centara u ovoj godini, trebalo bi da doprinese omasovljavanju.

"To je pravi način da približimo kajak mladima, da ih animiramo da se priključe klubovima. Imaćemo odličnu priliku, s obzirom na to da će u Beogradu, od 8. do 10. juna, biti održano Evropsko prvenstvo za seniore", rekao je predsednik KSS.

On je istakao da se Savez "domaćinski odnosimo prema budžetskim sredstvima" i da će zadržati takav trend.

"To se vidi i kroz pohvale koje stižu od Ministarstva omladine i sporta, ali i ostalih relevantnih institucija sa kojima saradjujemo. Savez predlaže realne programe i projekte, odnosno potraživanja za budžetskim sredstvima, što je još jedan pokazatelj odgovornog ponašanja prema državi", rekao je Nišović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve