Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 09.08.2014.

13:11

SP: Četiri posade u finalu

Četiri srpske posade izborile su plasman u finale Svetskog prvenstva u disciplinama na 200 metara.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Marko Dragosavljević je imao najbolje vreme u svojoj polufinalnoj grupi u disciplini K1, od 34.471 sekunde, ispred Španca Saula Kraviota Rivera i Aroa Hiboaa iz Francuske.

Vreme srpskog kajakaša je ukupno osmo, ali su plasman u finale izborila po najbolja dvojica iz svake grupe i najbolji trećeplasirani.

Isto kao Dragosavljević, kao najbolji u svojoj grupi u finale su otišli Nebojša Grujić i Marko Novaković u disciplini K2, u vremenu od 31.059 sekunde. Oni su za skoro sekundu pobedili Petera Molnara i Kristofa Bana iz Mađarske, dok je trećeplasirana bila italijanska posada.

U finale se plasirala i Nikolina Moldovan, u disciplini K1, i to pošto je bila najbolja trećeplasirana od svih polufinalnih grupa. Moldovan je bila treća u svojoj grupi, vremenom od 29.339 sekundi, iza Lise Karington sa Novog Zelanda i Portugalke Terese Portele.

Zajedno sa sestrom Oliverom, Nikolina je bila najbolja u svojoj polufinalnoj grupi u disciplini K2, u vremenu od 36.434 minuta. Iza su sledile posade Velike Britanije i Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve