Nova vest
Sportovi na vodi

Sreda, 02.06.2010.

23:45

Sestre Moldovan osvojile bronzu

Na Svetskom kupu u mađarskom gradu Segedinu srpske kajakašice Olivera i Nikolina Moldovan osvojile su bronzanu medalju u disciplini K-2 na 200 metara.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

One su treće mesto osvojile sa rezultatom od 40,754 sekundi.

U toj disciplini pobedile su Portugalke Rodrigez i Gomez sa vremenom 40,376 sekundi, ispred poljske posade Valcikijevič/Konječna, koje su kroz cilj prošle posle 40,376 sekundi. Iza srpskih kajakšica oastali su dvosedi Mađarske, Austrije, još jedan kajak Poljske, Novog Zelanda i dva čamca Kine.

Olivera i Nikolina Moldovan su prethodno u trci na 500 metara, disciplini u kojoj su prošle godine trijumfovale na Evropskom prvenstvu za mlađe seniorke, osvojile peto mesto.

Tom medaljom srpske kajakašice su potvrdile stalni napredak i već na prvom velikom takmičenju u seniorskoj konkurenciji pokazale da pripadaju svetskom vrhu. Zahvaljujući njihovom trofeju Srbija se našla među 21 zemljom koje su osvojile trofeje u Segedinu, podelivši plasman od 18. do 21. mesta sa Austrijom, Rusijom i Slovenijom.

Dragan Zorić i Ognjen Filipović u A finalu K-2 na 200 m zauzeli su četvrto mesto sa vremenom od 36,392 sekunde, dok su Milan Đenadić i Bora Sibinkić u istoj trci bili poslednji, deveti sa 37,922. Ni Milenko Našegaćin (K-1) nije uspeo da se domogne sprinterske medalje (200 m) u jednosedu. On je osvojio peto mesto sa rezultatom od 38,912 sekundi.

Na Svetskom kupu u Segedinu, od 28. do 30. maja, učestvovali su kajakaši i kanuisti iz 49 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu