Nova vest
Olimpizam

Utorak, 31.07.2012.

20:28

Kanonada naših vaterpolista – 21:7

Vaterpolisti Srbije pobedili su Veliku Britaniju sa 21:7 (3:3, 7:2, 6:1, 5:1) u drugom kolu B grupe Olimpijskih igara i tako su zabeležili i drugi trijumf.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U sledećoj rundi ’delfini’ u četvrtak od 15.10h igraju sa Crnom Gorom.

Naši nisu počeli meč punim intenzitetom, Britanci su se držali do 5:5, a onda je Srbija pojačala ritam i bez problema ostvarila ubedljivu pobedu. Najefikasniji je bio Andrija Prlainović sa pet golova, Filip Filipović je dao četiri, a Vanja Udovičić i Stefan Mitrović po tri pogotka.

Naši vaterpolisti počeli su utakmicu golom Duška Pijetlovića, a domaća publika na kratko se obradovala nakon gola Adama Skolefilda.

Bilo je evidentno da su srpski vaterpolisti nešto opuštenije ušli u meč, pošto je posle gola Udovičića Britanija ponovo stigla do izjednačenja – precizan iz peterca bio je Figs.

Srbija je iskoristila prvog igrača više, precizan sa krila bio je Gocić, ali su Britanci opet imali odgovor, pošto je Figs bio precizan sa distance. Prlainović je postigao lep gol pri kraju prve četvrtine, ali on je poništen jer je naš vaterpolista prešao zamišljenu liniju od pet metara - 3:3.

Drugi period Britanci su bolje počeli, Soro je primio još jedan gol sa distance, ali u naredna dva-tri minuta usledio je preokret – dva gola Filipovića, jedan iz peterca, i vođstvo Srbije 5:4.

Džejms je izjednačio na 5:5, a onda je usledio bolji period igre naše reprezentacije – Udovičić i Nikić postigli su golove za dva gola viška prvi put na meču, a na dva i po minuta do poluvremena Aleksić je pogodio za 8:5.

Do kraja drugog perioda precizni su bili Prlainović i još jednom Filipović, pa je naša reprezentacija sigurno plovila ka trijumfu (10:5).

Meč je od tog trenutka poprimio manje-više revijalni karakter, a Britanci su u trećem periodu dali samo jedan gol. Sa druge strane, raspucani su bili Mitrović, Prlainović i Udovičić, pa se mreža Eda Skota tresla čak šest puta.

U poslednjoj deonici isključen je naš golman Gojko Pijetlović, a na gol je stao njegov brat Duško, centar. I mladi Aleksa Šaponjić postigao je gol, a Srbija je na kraju slavila sa ubedljivih 21:7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu