Rog zabrinut zbog radova u Riju

Rio de Žaneiro preuzeo je olimpijsku zastavu od Londona, ali ga u naredne četiri godine očekuje teška borba kako bi spremno dočekao Igre 2016. godine.

Izvor: JT

Petak, 17.08.2012.

11:04

Default images

Iako čelnici Olimpijskog komiteta Brazila i grada Rija kažu da pripreme idu po planu u Međunarodnom olimpijskom komitetu su veoma zabrinuti, jer još nije počela izgradnja Olimpijskog sela, borilišta u Olimpijskom parku, puteva i metro linije.

Predsednik MOK Žak Rog u intervjuu za brazilski list “O Globo” upozorio je organizatore da radovi kasne.

Ne možete da bude zadovoljni, morate da radite više”, rekao je Rog.

Rio je grad od šest i po miliona stanovnika, a poznat je po velikim saobraćajnim gužvama, lošoj infrastrukturi i siromašnim kvartovima u kojima bezbednost nije na visokom nivou.

“Uveren sam da će Rio biti sjajan organizator, ali svi moraju da shvate da je potrebno mnogo rada i planiranja i da nema vremena za gubljenje”, istakao je Rog.

Olimpijske igre u Riju 2016. godine biće prve koje će se održati u Južnoj Americi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: