Da li je Semenja namerno bila spora

Poslednjih dana pojavile su se mnoge spekulacije oko toga da se Kaster Semenja namerno nije trudila u finalu na 800 metara u Londonu.

Izvor: JT

Utorak, 14.08.2012.

13:49

Default images

Semenja je tu trku završila kao drugoplasirana, a kao razlog njenog slabog izdanja nalazi se u izbegavanju novih priča oko njenog pola.

Odmah posle trke, poznavaoci atletike su dovodili u pitanje njenu taktiku. Tako je komentator mreže BBC Dejvid Ornštajn rekao da je izgledalo da je južnoafrička atletičarka imala još snage.

Keli Holms, koja je trijumfovala na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine, istakla je da je evidentno da Semenja nije dala sve od sebe.

Izgledala je veoma snažno, izgledalo je kao da nije dala sve od sebe, kao da nije uopšte pokušavala. Ne znam da li je glavom bila u tome, jer kada je prošla kroz cilj izgledalo je kao da joj nije stalo“, rekla je Holmsova.

Jedan od urednika magazina „Sports Illustrated“ Tim Lejden rekao je posle trke da je izgledalo da je tokom trke izgledalo kao da je Semenja potpuno nezainteresovana i da uopšte nije bila umorna na kraju trke.
Beta
Istina je da je Semenja zaista izgledala potpuno nezainteresovano tokom trke, iako je pojačala tempo u samom finišu. Da je uspela da dođe do vrha pred poslednju krivinu, sigurno je da bi došla do zlata i svoje rivalke ostavila daleko iza sebe.

Pored toga, zanimljivo je uporediti njene trke u polufinalu i finalu na 800 metara. U polufinalu je na 400 metara imala vreme od oko 58 sekundi, pred poslednjih 200 metara od 1:28 minuta, da bi sam finiš pretrčala za 29.5 sekundi. U finalu, prvih 400 metara je pretrčala za 57.69 sekundi, do 600 je došla za 1:27.1 minut, da bi sam finiš pretčala za preko 30 sekundi.

To sve znači da je u polufinalu, imala brža vremena u finalu, što znači da je bila veoma rezervisana, ali i da je možda mnogo bliža svojim granicama nego što su svi toga svesni. To ujedno pokazuje da ona nije bila toliko brza u poslednjih 200 metara, već su ostale takmičarke bile spore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: