Moris Grin: Blejk će dobiti Bolta

Osvajač četiri olimpijske medalje Amerikanac Moris Grin smatra da je Johan Blejk u boljoj formi i da će pobediti Juseina Bolta u trci na 100 metara.

Izvor:

Subota, 28.07.2012.

15:29

Default images

"Čeka nas sjajna trka, daleko izjednačenija nego što je bila u Pekingu pre četiri godine", rekao je Grin za španski AS.

"Ipak, o zlatu će odlučivati dva najbrža čoveka današnjice, Jusein Bolt i Johan Blake, a ne mi. Ako me pitate ko je od dvojice Jamajčana bolji, ja bih se kladio na Blejka. Ove sezone je pokazao da je brži od Bolta. Pobedio ga je direktnom okršaju".

"Znate, rezultati vam, kad je u pitanju stometarski sprint, retko lažu. Blake je zato u boljoj formi za ove Igre. Jusein u Londonu nije onaj iz Pekinga", zaključio je Eurosportov stručni komentator.

Blejk je u London stigao s najboljim vremenom sezone na stotinu metara (9.75). Ima i šesti najbolji rezultat (9.84). Bolt ima drugi najbrži rezultat sezone (9.76) te još dva među šest najboljih, tako da se Grinov stav čini prilično radikalnim. Hoće li se ipak pokazati tačnim, videćemo sledeće nedelje, petog avgusta, kada se trči finale.

38-godišnji Amerikanac je na Igrama 2000. godine u Sidneju osvojio dve zlatne medalje (100m, 4x100m). Da bi četiri godine kasnije u Atini osvojio medalje u istim disciplinama samo drugog sjaja, na 100 metara bronzu, a u štafeti srebro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: