Nova vest
Olimpizam

Subota, 28.07.2012.

15:58

Janko: Veliki rezultat je daleko

Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je nakon trijumfa u prvom kolu olimpijskog turnira da može da dogura daleko u Londonu, ali da još ne razmišlja o medalji.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Tipsarević je bez mnogo problema na startu turnira na terenima Vimbldona eliminisao Davida Nalbandijana (6:3, 6:4).

"Gledam ovo kao bilo koji turnir. Ako želim da napravim veliki rezultat moram da pobedim Pečnera, Iznera i Federera. To je sve još daleko. Ova prilika će mi se možda još ukazati u Rio de Žaneiru i nikad više", rekao je Janko.

On je Nalbandijana uspeo da savlada posle dva seta.

"David je takav igrač da jednostavno uđe u zonu i ne može ništa da promaši. Ne dobijaju se jeftini poeni na servisu, što je meni u ovoj sitaciji bilo potrebno. Uopše ne osećam da je bilo nešto lagano i da sam mogao da se opustim u bilo kom trenutku meča", objasnio je Tipsarević.

Tipsarevića u drugom kolu očekuje duel sa Filipom Pečnerom iz Nemačke.

"On je nezgodan protivnik. Činjenica da je 'laki luzer' ništa ne znači, jer mu je omiljena podloga trava. On će igrati servis volej i bekhend slajs, neće biti čiste razmene sa osnovne linije što meni odgovara. Pobedio sam ga poslednja dva puta na betonu. Znam kako da igram protiv njega", poručio je Tipsarević.

Srpski teniser dodao je i da mu je donekle žao što je propustio ceremoniju otvaranja Igara.

"Nole i Ziki su se vratili oko tri ujutru. Da sam bio, ne bih bio ovako naoštren kao danas. Opet, kada smo videli ono na televiziji i Viktoru i meni je bilo baš krivo", rekao je Tipsarević i dodao da će uživo gledati meč Novaka Đokovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu