Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 12.08.2012.

08:33

Jović: Miličino zlato samo početak

Trener Milice Mandić Dragan Jović ’Gale’ rekao je da sa tekvondoom u Srbiji neće stati posle Olimpijskih igara u Londonu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Milica je u subotu postala nova olimpijska šampionka u kategoriji preko 67 kilograma i našoj zemlji donela prvo najsjajnije odličje još od 2000. i Igara u Sidneju.

Jović je, takođe, istakao da se nada da će tekvondo dobiti mesto koje mu pripada u Srbiji.

Ne mogu da kažem da sam presrećan, jer to je premala reč. Uradili smo nešto veliko za našu državu, a onda i za tekvondo, koji nije imao dovoljno pažnje do sada, jer je manji od drugih sportova, ali rezultat na Olimpijskim igrama može da ga podigne tamo gde mu je mesto“, rekao je Jović, „Nadam se da ovo nije kraj. Ko prati, zna da ona pravi rezultate u poslednje dve godine i da ima kontinuitet. Ovo je naša šansa. Nadam se da ne staje sve sa Milicom. Dragana Gladović i Damir Fejzić su mlađi od nje i njih je pojela trema. Treba da ih podržimo jer su oni potencijal za Rio“.

Mandićeva je zlato u teškoj kategoriji osvojila pobedivši branioca titule, zatim nekadašnju evropsku prvakinju, kao i sadašnju evropsku i svetsku, a ranije je gubila od sve tri.

Taktika je za svaku borbu posebna. Imali smo sreću u tadašnjoj nesreći, jer je Milica radila sa svima njima polufinala i finala i gubila, uglavnom zbog sudija, jer nije bilo elektronskih oklopa. Srbija nalazi svoje mesto kad imamo ovakvo suđenje, ponovljeni snimak, javni video bim, a onda nema veze iz koje zemlje dolaziš. Evo i Gabon je uzeo medalju“, rekao je popularni ’Gale’.

Jović je na kraju izneo svoj lični utisak Miličinog uspeha u Londonu.

Nemam reči da opišem to što smo usrećili neke ljude u Srbiji. Nije ovo kao fudbal, ali imamo svoje navijače i nadam se da su srećni. Ne znam kako je to biti trener olimpijske šampionke, jer sam tek sada to postao, pa ćemo videti za neko vreme“, rekao je Jović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

3 d

U fokusu

Vidi sve