Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 09.08.2012.

15:23

Igre ipak još traju za Pistorijusa

Južnoafričkoj štafeti na 4x400 metara poklonjeno je mesto u finalu, iako nije uspela da završi trku u današnjem polufinalu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Južnoafrikanci nisu stigli do cilja, jer je tokom druge izmene njihov trkača pao u kontaktu sa predstavnikom Kenije.

Kenijci su diskvalifikovani, a Južna Afrika će biti deveti učesnik finala. Član južnoafirčke štafete bio je Oskar Pistorijus, atletičar koji se takmiči sa karbonskim protezama, jer je rođen bez obe potkolenice.

Pistorijus je bio treća izmena, ali nije dočekao da štafeta dođe do njega, pošto je prethodni trkač Ofentse Mogavane pao nakon sudara sa predstavnikom Kenije Vinsentom Kilu-Mogavaneom.

Sudar se dogodio u trenutku kada je južnoafrički tim bio na sedmoj poziciji.

Najbrža u toj polufinalnoj trci bila je ekipa Trininada i Tobaga u vremenu 3:00.38, dok je Kenija naknadno diskvalifikovana, što je omogućilo Južnoj Africi da uloži žalbu.

"Veće za žalbe je zasedalo i donelo odluku da južnoafičkom timu omogući plasman u finale, iako nisu završili trku. Uzeta je u obzir činjenica da su znatno oštećeni u incidentu sa Kenijom", kaže se u saopštenju Svetske atletske federacije.

Takva odluka primljena je kao šok, jer ni u jednom sličnom slučaju takmičarima nije poklonjen ulazak u finale.

Finale je na programu u petak od 22.20, a Južna Afika će se takmičiti u stazi devet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve