NBA: San Antonio Spars - Denver Nagets 118:108

Košarkaši San Antonio Sparsa su poveli u seriji prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije protiv Denver Nagetsa! Ekipa Grega Popoviča je slavila rezultatom 116:105, predvođena spektakularnim Derikom Vajtom koji je ubacio 36 poena. Potencijalni reprezentativac Srbije Nikola Jokić je upisao 22 poena, uz 8 skokova i 7 asistencija, ali nije ostavio najbolji utisak.

 
  SAS   DEN  
  118 : 108  
Kraj! 118:108, Sparsi vode u seriji!
+20 za Sparse!
Ni minut odmora nije delovao, Vajt je ubacio još jednu dugu dvojku za +20 - 114:94!
Za tri minuta u poslednjoj četvrtini - 12:2 za Sparse, +18!
Vajt se vratio sa pet poena u nizu, a ispratio ga je i Oldridž za ogromnih 18 poena prednosti. Vredi istaći da je Džamal Marej pogodio trojku.
Stotka za Sparse
Do stotke su Sparsi stigli preko Peltla, Jokić je izgubio loptu u sledećem napadu, pa Forbs nije imao težak posao u kontranapadu. Loša saradnja Jokića i Plamlija je uzrokovala vraćanje Milsapa, dok se Marej žalio na bol u butini, kao posledicu sudara sa Peltlom. Najvećih +14 pred tajm-aut Nagetsa doneo je Oldridž, posle čvrstog duela sa Milsapom.
Jokić se vratio na teren
Dva poena Jokića je pratio i promašaj u šutu za tri poena, pa je na 8 minuta do kraja meča bilo 99:91.
+10 za Sparse!
Jak početak poslednje deonice, velika borba je vođena pod oba obruča.

Poeni su ipak stigli sa perimetra, Bizli je ubacio trojku, na šta je dugom dvojkom odgovorio Gej.

Na četiri poena razlike, igrač sa brojem četiri Pol Milsap je zaradio četvrtu ličnu grešku. Četvorka sa druge strane Derik Vajt je divno poslužio Peltla za lake poene, ali je i on u sledećem napadu zabeležio četvrti faul.

Dodatni napad je realizovao ponovo Bizli, a prvi put u drugom poluvremenu Vajt je promašio. Posle nekoiko promašenih napada Vajt je ostavio loptu Belineliju za trojku i +7.

Vajt je zatim upisao 2+1, za velikih deset poena prednosti - 99:89.
Dobar period za Jokića
19 poena Derouzana u četvrtini, +4 za Sparse pred 4/4
Vajtovu ulogu u trećoj deonici potpuno je preuzeo Derouzan, ubacio je 19 poena za to vreme. Nagetsi su imali više raspoloženih igrača, ali su Sparsi uvek nalazili način da postignu poene. U tome nije uspeo Gej, iznudio mu je Plamli faul u napadu na 34 sekunde do kraja trećeg perioda. Igrajući "2 za 1", Moris je položio za dva poena, Kreg je dobro branio Derouzana, ali je na kraju napravio faul. Pred ulazak u poslednju četvrtinu Sparsi su imali 88:84.
Brz ritam na obe strane
Ekipe su brzo rešavale napade, Jokić je zabeležio nekoliko dobrih poteza, pridružio mu se i Bizli, ali su Oldridž i Derouzan koristili svaku priliku da iskoriste greške u odbrani Nagetsa. Posle slobodnih bacanja Herisa Jokić je ustupio mesto Milsapu, pri rezultatu 83:80.
Nadigravanje Jokića i Derouzana
Iz tajm-auta Heris je realizovao napad, ali je promašio i dva slobodna bacanja, što je iskoristio Derouzan i u tranziciji beležio lake poene. Jokić je na kratko prekinuo seriju praznih napada elegantnim polaganjem pored Peltla, da bi potom iskoristio tablu, u duelu sa istim protivnikom. Sparsi su ipak održavali prednost na 79:72.
Demar u zoni
Milsap se budi, ali Sparsi podižu prednost
Prilično tih je tokom prvog poluvremena bio Pol Milsap, ubacio je svih pet šuteva iz igre, a u trećoj deonici se ponovo aktivirai u napadu. Ipak, Derouzan je imao odgovor, zakucavanje za prednost od osam poena, dok je posle sjajne odbrane Vajta na Mareju vođstvo Sparsa poraslo na 75:66.
Podsećanje na prvo poluvreme Derika Vajta
Jokić izjednačio, pa Derouzan povukao Sparse na +7
Pucalo je na sve strane po početku treće deonice. Seriju koševa je otvorio Jokić, trojkom, ali su katastrofalne odluke Mareja i Bartona otvorile prostor Sparsima da se rastrče. Derouzan se potpuno aktivirao, a u tome ga nije sprečio ni treći dosuđeni prekršaj. Nagetsi su morali na tajm-aut, pri rezultatu 70:63.
Spektakl!
U međuvremenu - Boban završio utakmicu
Marjanović je za 18 minuta na parketu ubacio 14 poena, uz 8 skokova, po asistenciju, blokadu i ukradenu loptu, ali i 6 faulova.
Magija Derika Vajta, +3 za Sparse posle dve četvrtine!
Nije se ponovila dobra igra Plamlija po povratku na teren, promašio je dva slobodna bacanja, pa izgubio loptu. Rezultatsku klackalicu je pratila velika borba pod oba obruča, iz koje su naizmenično kao pobednici izlazili Jokić i Peltl.

A na drugoj strani... Derik Vajt i cele večeri Derik Vajt... 26 poena za 18 minuta, uz šut iz igre 11 od 15.

U ovoj sekvenci Jokić je upisao četiri poena, a promašio je šut za tri poena u poslednjoj sekundi.

Za 17 minuta ubacio je 11 poena, uz 7 skokova i 4 asistencije.

Na poluvremenu - 61:58.
Vajtov 22. poen - Sparsi vode!
Milsapovo zakucavanje je pratio trk Vajta, novi faul Mareja, a Brin Forbs je, posle vezane dve trojke u prvoj četvrtini propustio priliku da približi svoj tim protivniku. To je u sledećem napadu uspeo Oldridž, koga je Jokić, zbog dve lične greške, morao da propusti do obruča. Vajtov novi sjajan potez je doveo Sparse u vođstvo.
Jokić opet u raspravi sa sudijama
Nikola Jokić je ponovo ušao u raspravu sa sudijama, posle očigledno nepravedno dosuđenog faula nad Derouzanom. Vajtov novi šou i Derouzanova slobodna bacanja su vratila razliku na tri poena.
Tehnička Derouzanu, Nagetsi na +10
Ritam rezervi je povukao Mareja, ubacio je trojku, a za ukupno 4 minuta Nagetsi su ubacili 25 poena, naspram svega pet sa druge strane. Četiri minuta Sparsi nisu ubacili koš iz igre, a lošu seriju je prekinuo Marko Belineli. Malu krizu u napadu Denvera je rešio Jokić trojkom, Vajt je na trenutak bljesnuo na drugoj strani, ali je Heris šutem van linije za tri poena doneo +10 za goste - 50:40. Vredi napomenuti da je Demar Derouzan potpuno van ritma, a zaradio je i tehničku grešku, posle sjajnog skoka u napadu Torija Krega.
...radi
Da, Boban to tako...
Nagetsi vode, serija 14:0!
Rastrčali su se Nagetsi posle odmora, Mils nikako nije uspevao da organizuje napade Sparsa, a na drugoj strani su proradili Montej Moris, Malik Bizli i Tori Kreg pogađajući iz svih pozicija.

Jokić je bio van terena, a sjajno ga je odmenio Mejson Plamli.

Popovič je morao ponovo da pozove ekipu na razgovor.
Pop pozvao tajm-aut - posle 33 sekunde!
Dve izgubljene lopte i brzih pet poena za Denver primorali su trenera Sparsa da porazgovara sa ekipom.

Nagetsi su smanjili na 31:27.
Za deset minuta u prvom periodu Jokić je upisao po 4 poena i asistencije, uz 3 skoka i dva promašaja iz igre.
Sparsi na +9 posle prve četvrtine
Duel drugih petorki obeležio je Gej, često je boravo na liniji slobodnih bacanja i održavao prednost Sparsa. Među rezervistima je ostao i Marej, ali ni protiv Petija Milsa nije uspeo da stigne do koša iz igre. Dva puta je vođstvo San Antonija išlo do devet poena, a u poslednjem napadu je priliku da donese maksimalnu prednost imao Mils, ali je promašio polaganje. Posle prve četvrtine rezultat je bio 31:22.
Pozdrav od Bobana :)
BUĆ!
Vajt "ušao u glavu" Mareju
Jeste minut odmora vredeo, ali sve dok lopta nije stigla u ruke Džamala Mareja. Promašio je slobodna bacanja, posle trojke Jokića za 16:16 izgubio loptu, ispalio loš šut za tri poena, a potom i srpskom centru "uvalio kosku". Seriju Sparsa koju su pokrenuli Vajt i Rudi Gej zaustavio je na trenutak Vil Barton, ali je zatim plejmejker San Antonija ponovo otišao pravo do obruča, kroz celu odbranu.
Sjajno poluvreme za Marjanovića
Sve radi u Sparsima, Nagetsi van ritma
8 od prvih 11 poena Popovičeva ekipa je ubacila iz reketa, Forbs je ubacio dve trojke, cela petorka Sparsa je u igri i daje doprinos.

To nije slučaj sa Nagetsima, ali su ipak u kakvom-takvom egalu.

Seriju Sparsa od 5:0 prekinuo je Majk Meloun, tajm-autom.
Deža vi
Opet konfuzan start Nagetsa, dok Sparsi imaju rešenje za gotovo svaku situaciju.

Jakob Peltl je uhvatio Jokiću dva skoka, Derik Vajt se dva puta prošetao kroz reket, a centar Denvera je još dve situacije u napadu završio lošim rešenjem. Ofanzivu Denvera držali su Pol Milsap i Geri Heris.
Saveti Karlosa Buzera i Grenta Hila

Vredi napomenuti - Džoel Embid nije u ekipi Filadelfije
Za 5 minuta - 4 poena, bez promašaja, 2 skoka, rampa, +11
Američke kolege kažu - Sikersi u seriji 13:2 sa Bobanom
Za to vreme, Bobi gleda kako Džimi "vozi" odbranu Bruklina
Jokić isprobava mrežicu hale u San Antoniju
"Lace yourselfs"
Startna postava Denvera je spremna
Treća utakmica u seriji Nagetsa i Sparsa počinje u 3.00
Dobrodošli u noćni NBA program na B92.net!

Možda vas zanima

Podeli: