Nova vest
Košarka

Subota, 17.09.2011.

16:51

Poraz i od Slovenije, Srbiji osmo mesto

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Slovenije sa 72:68 u borbi za sedmo mesto na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Dušana Ivkovića serijom 13-0 izjednačila je rezultat na tri minuta do kraja (64:64), ali su Dragić, Lakovič i Lorbek do kraja ipak obezbedili trijumf Slovencima.

Utakmica nije imala nikakav takmičarski značaj, pošto su obe ekipe izgubile šansu da se plasiraju u dodatne kvalifikacije za Olimpijske igre.

Najbolji u timu Srbije bio je Nemanja Bjelica sa 12 poena, 9 skokova i 5 asistencija, Kosta Perović imao je 13 poena i 5 skokova, Milan Mačvan upisao je 12 poena i 6 uhvaćenih lopti, a Duško Savanović takođe je ubacio 12 poena.

Osim Aleksandra Rašića i Milenka Tepića, u meču za sedmo mesto za Srbiju nije igrao ni kapiten Nenad Krstić. U pobedničkom taboru najefikasniji je bio Goran Dragić sa 21 poenom, a Jaka Lakovič dao je 15.

Baš kao i u meču sa Grčkom, igrači Srbije dekoncentrisano su počeli utakmicu, izgubili su nekoliko lopti, a Slovenci su pogodili tri trojke u nizu (dve Lakovič i Murič) za vođstvo 12:2.

Srećom, scenario iz duela sa Grčkom je izbegnut, razigrali su se Perović i Bjelica, a posle poena Mačvana sa linije penala Srbija je povela 20:19. Međutim, usledio je novi pad i serija Slovenaca 8-0 (dve trojke Ožbolta) za prednost od 27:20 na kraju prve deonice.

Ekipa Božidara Maljkovića izuzetno precizno je šutirala za tri poena, početkom druge četvrtine imali su 8-13, a posle nove trojke Muriča Slovenija je povela sa 33:20.

Mačvan i Bjelica držali su ’orlove’ u igri, a posle četiri uzastopna poena Savanovića Srbija je na 15-minutni odmor otišla sa samo pet poena zaostatka (44:39).

Početkom drugog poluvremana Dragić je uneo pometnju u odbranu Srbije, ubacio je deset poena u nizu, pa je ’dežela’ opet stvorila dvocifreni višak i čuvala ga je do kraja treće četvrtine (64:51).

U poslednjoj deonici Slovenija sedam i po minuta nije postigla koš, a Srbija je to iskoristila i preko Perovića, Mačvana i Kešelja napravila seriju 13-0 za izjednačenje. Posle polaganja Bjelica Srbija je čak i povela (66:65), ali utakmicu je prelomio Lakovič trojkom na minut do kraja.

Košarkaši Srbije u Litvaniji su ostvarili pet pobeda (Italija, Letonija, Izrael, Nemačka i Turska) i šest poraza (Francuska, Litvanija, Španija, Rusija, Grčka i Slovenija).

’Orlovi’ nisu uspeli da ispune primarni cilj, a to je plasman 3-6. mesta, koji je donosio plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu