Nova vest
Košarka

Subota, 14.11.2020.

19:55

Lojd: Oduvek su me potcenjivali

Košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd jedan je od najboljih igrača Evrolige u ovom trenutku.

Izvor: MT

Autor: MT

Lojd: Oduvek su me potcenjivali
Starsport

Strelac svakako. U proseku postiže 21,6 poena po utakmici u elitnom takmičenju.

Kaže da je zadovoljan saradnjom sa Sašom Obradovićem.

"Njegove reči me guraju napred i budi tu dodatnu motivaciju u meni. Da, može da bude strog, ali izvlači najbolje iz cele ekipe. Meni je lično baš to ono što mi je bilo potrebno. Dobra stvar za nas je što imamo njega, jer se vidi njegova strast prema ovoj igri. Bio je i sam veliki igrač, pa zna kako je biti u toj koži. Uvek je dobro igrati za takvoog trenera i zasad uživam", rekao je Lojd za "Eurohoops".

Lojd ističe da bi situacija na parketu bila mnogo drugačija da je publici dozvoljen ulaz u "Pionir".

"Mnogo bi drugačiji impuls dobijale utakmice kada bismo imali podršku kakvu inače znaju da pruže navijači Zvezde. Ali, kako je nama, tako je i ostalima, svi igraju bez publike. Znamo da skor nije najbolji, ali imamo dosta potencijala. Dosad smo samo pokazali deo onoga što možemo, ali mislim da možemo da dobijemo svakog. Kada budemo u optimalnom stanju možemo da budemo strašni. Svi treba da igraju dobro i za tim, imamo dobre karike i pojedince s kojima možemo da napadnemo plej-of. Neke uakmice se nisu završile kako treba, ali treba biti strpljiv, jer možemo mnogo više i bolje", dodao je on.

Lojd je pre sezone bio svrstan tek na 82. mesto najboljih košarkaša Evrolige.

"Nisam baš ljubitelj rankinga, jer prosto ne odaje pravi utisak nečijeg kvalitet. Iskreno, kada sam video da ste me svrstali na 82. poziciju nisam bio baš siguran da je 81 igrač bolji od mene. Ali, shvatio sam da sam još nov u svemu ovom, mada sam uvek bio potcenjen. Zato se trudim da uvek odgovorim svima na parketu i imam još mnogo toga da dokažem", zaključio je Lojd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve