Nova vest
Košarka

Subota, 18.11.2017.

19:00

Ziceri i trojke "ubili" Partizan, Olimpija slavila

Košarkaši Partizana izgubili su na svom parketu od Olimpije 78:77 u devetom kolu ABA lige.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Ziceri i trojke
StarSport

Tim Miroslava Nikolića upisao je četvrti poraz u ABA ligi uz pet pobeda, dok Olimpija sada ima pet poraza i četiri pobede. Partizanu nisu pomogla ni nestvarna 24 skoka u napadu!

Najefikasniji je kod pobednika bio Jan Špan sa 20 poena. Špan je pogodio šest trojki iz 11 pokušaja i tome dodao dva slobodna bacanja. Imao je i pet asistencija. Njegov saigrač Devin Oliver je ubacio 16 poena i imao šest asistencija.

U ekipi Partizana je najbolju partiju pokazao Strahinja Gavrilović sa 17 poena, šest skokova i tri asistencije. Najdžel Vilijams-Gos je dao 16 poena, a Vanja Marinković 14.

Partizan je vodio tokom većeg dela meča. Crno-beli su mnogo bolje ušli u utakmicu i već nakon nekoliko minuta i tri trojke Andrića, Marinkovića i Vilijams-Gosa u petom minutu poveli sa 14:4.

Veliki broj ofanzivnih skokova i trojke su crno-belima čuvale sigurnu prednost koja je do kraja prve četvrtine već bila 11 poena, 20:9.

Imali su crno-beli na početku druge deonice i "plus 13" ali je onda proradio šut Olimpije. Ljubljančani su u prvoj četvrtini dali jednu trojku, ali u drugoj četiri pa su Špan i Oliver očas posla istopili prednost Partizana i imali potpuni priključak na 26:25.

Ofanzivni ali i razigrani Andreja Stevanović podižu nivo igre Partizana. Stevanović je imao dve atraktivne blokade i važnu trojku da se odbije nalet Olimpije, ali hladan tuš Slovencima daje Vanja Marinković spektakularnim košem preko pola terena u poslednjoj sekundi prvog poluvremena završenog sa 45:35.

Olimpija u drugo poluvreme ulazi znatno brže. Partizan kreće sa nerezonskom igrom u napadu, Miler je delovao flegmatično, a dodavanja veoma loše. Počeo je da raste broj izgubljenih lopti i da se smanjuje prednost da bi posle blokade na Vilijams-Gosu u kontri Olimpija košem Olivera iz kontre povela 57:56.

Slovenačka ekipa je taj deo igre dobila sa 26:13 i od minusa od deset poena na poluvremenu, došla do "plus tri" na ulasku u poslednju četvrtinu.

Četvrtu četvrtinu je obeležila rezultatska neizvesnost i klackalica. Uspevao je Partizan da povede, Olimpija se vraćala trojkama Olivera da bi se u poslednji minut ušlo prednošću Olimpije 76:74.

Partizan je od početka do kraja imao neverovatan odnos skokova u napadu sa Olimpijom, 24 naspram pet. Ali dva od tih pet skokova hvataju Lorbek i Špan u poslednjem napadu na utakmici. Marinković faulira Lorbeka, ovaj pogađa oba slobodna bacanja za 78:77, a Veličković posle konfuznog napada promašuje šut za pobedu i Olimpija zasluženo pobeđuje u "Pioniru".

IV četvrtina

40' KRAJ! Gavrilović pogađa oba slobodna bacanja, a onda Lorbek gubi loptu što koristi Vilijams-Gos i ubacuje 16. poen u kontri za vođstvo Partizana 77:76. Dva ofanzivna skoka Olimpije! Špan i Lorbek hvataju lopte, Marinković pravi peti faul, a Lorbek pogađa oba slobodna bacanja pogađa Domen Lorbek, 78:77. Veličković promašuje za pobedu i Olimpija pobeđuje.

39' Polaganje Bubnića za 74:71. Marinković je prethodno izgubio loptu u prodoru, ukupno 17. izgubljenu loptu za Partizan. Dobro kombinuju Miler i Gavrilović pod košem i lepa akcija za 74:73. Veličković faulira Špana koji prvi put ide na liniju za slobodna bacanja, 76:73.

38' Vanja Marinković iznuđuje faul Radulovića i povećava prednost Partizana jednim pogođenim bacanjem 71:69. Opet Oliver! 12. trojka Olimpije i preokret Ljubljančana 72:71.

37' Miler prekida poenterski post sa linije penala. Promašio je prvo, ali pogodio drugo bacanje za 66:66, da bi u narednom Vilijams-Gos pogodio iz prodora za prednost 68:66. Pogađa trojku Oliver, ali i Gavrilović oba slobodna bacanja za 70:69.

36' Mnogo grešaka na obe strane. Partizan igra nešto zategnutiju odbranu, ali loš napad i rezultat se ne menja skoro tri minuta.

35' Vilijams-Gos hvata loptu posle odlične odbrane Partizana i prokockava sve to faulom u napadu. Plej Partizana potom baca er bol sa tri poena.

34' Trojka Marinkovića za novo vođstvo Partizana 65:63! Uzvraća odmah Špan šestom trojkom za svoju ekipu. Do sada nije pogodio nijednom sa poludistance niti sa linije penala, 66:65 za Olimpiju.

33' Badžim pogađa za dva, ali daje koš i Patrik Miler 63:62 za Olimpiju.

32' Ništa od lopti koje Partizan upućuje ka košu ne ide kroz obruč. Sreća je za crno-bele što svoje napade nije koristila ni Olimpija sve do floutera Vilijams-Gosa 61:60 za Olimpiju.

III četvrtina

30' Radulović iz okreta pogađa i kažnjava dva promašena slobodna bacanja Novice Veličkovića. Partizan previše olako gubi lopte i promašuje zicere pa ne pomaže ni 21 ofanzivni skok crno-belih. Hrovat je pogodio za dva posle očajne odbrane Partizana pa Olimpija od -10 na poluvremenu dolazi do +3 na ulasku u četvrtu četvrtinu (26:13), 61:58 za Olimpiju.

29' Nova izgubljena lopta Partizana i Olimpija kontrom Olivera preokreće, 57:56.

28'
Sjajna blokada Hrovata na Vilijams-Gosu u trenucima kada crno-belima pod hitno treba dobra akcija i poeni.

27' Kada ne pogodi, Špan asistira Raduloviću. Radulović smanjuje na -1, a na drugoj strani Novica Veličković promašuje zicer nakon dodavanja Andrića, 56:55.

26' Nova trojka Špana, četvrta, a onda i peta! 56:53. U međuvremenu je pogodio Patrik Miler.

25' Partizan ima mnogo problema sa izgubljenim loptama i organizacijom napada. Marinković gubi loptu, a Oliver trči kontru i kuca za 51:47.

24' Gavrilović u ovim trenucima dobar, ofanzivni skok i poeni preko potrebni njegovoj ekipi da uhvati ritam sa Olimpijom, 51:45.

23' Nesporazum i izgubljena lopta Partizana, 49:45.

22' Nešto bolje otvara Olimoija drugo poluvreme. Od početka druge deonice imaju 10:4 nakon promašenog zicera Marinkovića i trojke Lorbeka.

II četvrtina

20' POLUVREME: MARINKOVIIIIIIIIIĆ! Pecarski sjajan za plus sedam crno-belih, 42:35, Oliver gubi loptu u poslednjem napadu Olimpije, a onda neverovatna trojka Vanje Marinkovića preko pola terena sa zvukom sirene. Strašna parabola koš bez koske kojim Marinković vraća dvocifrenu prednost Partizanu za skoro sigurno potez kola u ABA ligi.

19' Fantastična rampa Andreje Stevanovića. Pecarski u kontri pogađa posle promašaja Vilijams-Gosa, ali i Badžim pogađa posle faula oba bacanja 40:35.

18' Bubnić je Vilijams-Gos razmenjuju po pogodak, Vilijams-Gos deluje istrošeno, ali pogađa 36:33.

17' Badžim i Morgan kažnjavaju promašaj Patrika Milera za tri poena pa Olimpija prilazi na tri razlike 34:31.

16' Bubnić pogađa sa poludistance za 31:27. Nova trojka Stevanovića za 34:27.

15' Stevanović pogađa trojku 29:25. Pokušao je Pecarski pre toga i promašio, a u narednom napadu Olimpije Stevanović odlično blokira Olivera, a Pecarski pogađa za 31:25.

14' Trojka Špana 24:22. Veličković konačno pogađa za Partizan, 26:22, ali Hrovat pogađa i petu trojku za Olimpiju koja ima potpuni priključak 26:25.

13' Badžim pogađa trojku! Olimpija smanjuje na samo pet poena razlike, a Miroslav Nikolić traži tajm-aut, 24:19.

12' Mini-šou Devina Olivera na startu druge četvrtine. Tranzicija i pogodak uz faul za 22:13, ali onda Aranitović pogađa uz kontakt za 24:13. Hrovat pogađa trojku, a Gavrilović promašuje oba slobodna bacanja u narednom napadu i Olimpija prilazi na 24:16.

11' Veličković promašuje, ali ispravlja ga Gavrilović i pogađa za 22:9, ali Devin Oliver uspeva da dođe do koša Partizana i pogodi posle faula jedno od dva slobodna bacanja.

I četvrtina

10' Serija promašaja Partizana u finišu prve deonice. Nisu mogli ni Marinković, ni Veličković ni Aranitović do pogotka pa je Partizan na pauzu otišao sa 20:9.

9' Proklizao je Devin Oliver pa je igra prekinuta nakratko. Lopta je otišla van igre, a Veličković na drugoj strani parketa pogađa za 20:9 i novu najveću prednost Partizana.

8'
Dobro utrčavanje Veličkovića uz aut liniju do koša gde mu nije bilo lako da iskoristi dodavanje Gavrilovića. Na drugoj strani trojku pogađa Špan, a Marinković pogađa za dva, 18:9.

7' Nekoliko grešaka na obe strane, Andrić ne uspeva da pogodi drugu trojku, a Olimpija preko Špana prekida seriju Partizana iz reketa 14:6.

5' Druga trojka za Partizan - Vilijams-Gos! Partizan u dva napada uspeva da se odlepi i povede +7. I Marinković pogađa trojku! Ovog puta Vilijams-Gos asistira, a Marinković nastavlja seriju Partizana na 9:0 i prvu dvocifrenu prednost 14:4.

4' Lep pokušaj Gavrilovića za Šalića uz čeonu liniju, presecaju to igrači Olimpije, ali Andrić u narednom napadu Partizana pogađa trojku za 8:4.

3' Promašeno zakucavanje igrača Olimpije, brza tranzicija Partizana i realizacija Đoka Šalića pod košem za 4:2, da bi Vilijams-Gos u novom trčanju na koš protivnika iznudio faul i pogodio jedno od dva bacanja za 5:2.

2' Prve poene na meču posle nekoliko uzastopnih promašaja na obe strane pogađaju Marinković i Lorbek, 2:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

421 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d