Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 05.06.2017.

20:45

Nedović: EP neizvesno, sa Unikahom u Beograd na F4

Bek Unikahe Nemanja Nedović kaže da njegov posao sa timom Unikahe posle osvajanja Evrokupa nije završen.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Nedović: EP neizvesno, sa Unikahom u Beograd na F4

Međutim, njegov odlazak na Evropsko prvenstvo u Finskoj, Rumuniji, Turskoj i Izraelu ove godine nije još siguran zbog povreda i duge sezone.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, Lijetuvos Ritasa i Golden Stejt Voriorsa kaže da u Malagi ostaje i naredne sezone jer oseća da ga tu cene.

Nedović je za španski "Sur" rekao da je odluku o produženju ugovora doneo posle pobede nad Valensijom u trećoj odlučujućoj utakmici finala Evrokupa (63:58).

"Hoću da ostanem i to nameravam. Osećam se da me ovde cene i to je bilo vrlo važno za moju odluku. Naravno, važno je i to što opet igramo Evroligu sledeće sezone. Kada smo osvojili Evrokup, osetio sam kao da moj posao ovde nije gotov. Osetio sam da mogu da pružim još Malagi i navijačima, posebno u Evroligi. Osećati se voljeno i važno u ovom klubu je nešto neprocenjivo. Zato to nije bila teška odluka", kaže Nedović.

"Ove godine sam igrao dobru košarku i mnogi timovi su to primetili. Ali pošto smo osvojili Evrokup, Unikaha i Malaga su bili odmah moj prvi izbor. Kad smo slavili sa navijačima, stigli na aerodrom i videli ljude, odlučio sam da ostanem još jednu godinu. Voleo bih da igram fajnal for u Beogradu. Znam da je teško, ali nije nemoguće"

Iako nije bio izričit, Nedović možda neće igrati za reprezentaciju ovog leta zbog povreda koje su ga skorije pratile. O tome neće odlučiti sam, već sa doktorima.

"Prošle godine sam imao samo deset slobodnih dana posle duge sezone i to me je dosta koštalo. Ove godine sam imao nekoliko različitih povreda, sada igram sa 50% mogućnosti i nisam srećan zbog toga. Dobro ću razmisliti šta je najbolje za moju karijeru i budućnost, naravno računam i na doktore iz Unikahe i selekcije. Videćemo da li će mesec dana pauze biti dovoljno da igram na Evropskom prvenstvu i u sledećoj sezoni za Unikahu punim kapacitetom" kaže srpski igrač za Sur.

Nedović je ove sezone bio najbolji strelac Unikahe sa 12.1 poenom i 3.6 asistencija po meču, a njegov tim je u Endesa ligi završio na četvrtom mestu iza Reala, Baskonije i Valensije. Tim iz Malage je u polufinalu plejofa Endesa lige izgubio od Real Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu