Nova vest
Košarka

Sreda, 08.03.2017.

16:39

Vujošević i Pešić kandidati za selektora BiH?

Trener francuskog Limoža Duško Vujošević i Svetislav Pešić navodno su kandidati za novog selektora Bosne i Hercegovine.

Izvor: AK

Autor: AK

Vujošević i Pešić kandidati za selektora BiH?
Foto: Getty images

Bivši trener Partizana i CSKA je već najavio da će napustiti Limož na kraju sezone, a "Euroblic" tvrdi da bi karijeru mogao da nastavi na klupi "Zmajeva".

BiH je bez selektora već nekoliko meseci otkako je klubu napustio Damir Mulaomerović, posle debakla u kvalifikacijama za Evrobasket 2017.

"Euroblic" tvrdi da je jedini problem finansijski momentan, odnosno da li će KS BiH imati dovoljno novca da privoli Vujoševića da preuzme posrnulu reprezentaciju koja ima nekoliko izuzetno talentovanih košarkaša (Jusuf Nurkić, Mirza Teletović, Dženan Musa).

Vujošević ima selektorskog iskustva, udario je temelje aktuelnoj selekciji Crne Gore po osamostaljenju od Srbije, dok se nije proslavio na klupi "plavih" na Evrobasketu 2003. u Švedskoj.

S druge strane, Pešić je ove sezone bez angažmana, a nedavno je istakao želju da predvodi neku selekciju s kojom bi mogao da osvoji zlato na Olimpijskim igrama. Pešić po lepom pamti BiH, vrhunac igračke karijere je doživeo u Sarajevu gde je kao član Bosne postao prvak Evrope 1979, a "Studenti" su mu bili i prvi trenerski "projekat".

Osim njih dvojice, kao kandidati za novog selektora BiH navode se još Jurij Zdovc, Nenad Marković, Dragan Bajić i Adis Bećiragić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve