Nova vest
Košarka

Četvrtak, 09.02.2017.

12:55

EL: Zvezda bez Jovića, ali i bez pritiska u Moskvi

Košarkasi Crvene zvezde u četvrtak igraju protiv moskovskog CSKA u 22. kolu Evrolige.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

EL: Zvezda bez Jovića, ali i bez pritiska u Moskvi
Photo by Jon Izarra/EB via Getty Images

Beogradski tim igra bez povređenog Stefana Jovića.

Zvezda je u prvom mecu slavila protiv CSKA, a Moskovljani su i ovaj put apsolutni favoriti, pošto je sem Jovića u Beogradu ostao i od ranije povređeni Nemanja Dangubić.

Ipak, trener Dejan Radonjić najavljuje maksimalan otpor.

"Ovoga puta igramo duel u Moskvi, očekuje nas nova utakmica sa prvakom Evrope, koji i ove sezone ima puno razloga da veruje da može da odbrani trofej", rekao je on.

"Mi imamo našu problematiku koja je prisutna još od utakmice sa Panatinaikosom. U timu nema Jovića koji nije trenirao od utakmice sa Partizanom i koji se oporavlja od povrede leđa, Dangubić takođe neće igrati, ali bez obzira na sve navedeno moramo dati sve od sebe, jer želimo da odigramo dobru utakmicu", izjavio je Radonjić za klupski sajt.

Kapiten Luka Mitrović istice da je ekipa svesna snage i kvaliteta CSKA.

"Idemo rasterećeni, sa željom da pre svega pokažemo napredak u igri u odnosu na prethodna dva meča. Teško je održati konstantu u odnosu na prethodne mečeve u Evroligi, vidite da i ostale ekipe imaju problema u svojim nacionalnim šampionatima. Pokušavamo da se izborimo sa umorom i povredama, ali mnogo je mečeva ispred nas, oni najvažniji tek slede i svaki igrač biće nam preko potreban. Moramo da igramo maksimalno od prvog do poslednjeg minuta, jer nas svi sada shvataju maksimalno ozbiljno", rekao je Mitrović.

Zvezdin Amerikanac Čarls Dženkins istice da počinje serija sve težih utakmica.

"CSKA ulazi u ovaj meč nakon poraza od Fenerbahčea, i sigurno će izaći izuzetno motivisani. Počinje finiš regularnog dela, mnogo timova ima ambiciju i šansu da se plasira u Top 8. Želja nam je da pružimo dobru utamicu protiv jednog od najboljih timova u Evropi, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno. Tek smo na polovini sezone, najvažnije sledi i očekujem da kao tim napredujemo i budemo dobri kada to bude bilo najvažnije", poručio je Dženkins.

Utakmica između CSKA i Crvene zvezde počinje u 19 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve