Nova vest
Košarka

Subota, 21.01.2017.

17:00

19-0: Zvezda slavila i u Republici Srpskoj

Crvena zvezda nastavila je seriju nepobedivosti u ABA ligi pošto je u meču 19. kola regionalnog takmičenja slavila u gostima protiv Igokee – 77:68 (39:38).

Izvor:

Autor:

19-0: Zvezda slavila i u Republici Srpskoj
ABA/Igokea/Nenad Vuruna

Ekipa Dejana Radonjića nastavila je sa strahovitom formom, srpski i regionalni šampion zabeležio je i 19. trijumf u regionalnom takmičenju, dok je tim iz Laktaša pretrepo deseti poraz.

Domaćin se dobro držao u prvom poluvremenu, uspeo je predvođen Vukom Radivojevićem da odgovori na nalete gostiju iz Beograda, odnosno da na odmor ode sa samo poenom zaostatka.

Međutim, crveno-beli su samo za nijansu pojačali ritam u nastavku i serijom od 12:0 prelomili susret u svoju korist.

Najbolji kod gostiju bio je Marko Simonović sa 22 poena (6/7 za dva, 3/4 za tri) i pet skokova, Milko Bjelica dodao je 11, a Nejt Volters 10 poena. Marko Gudurić ubacio je sedam poena, dok je Stefan Jović imao osam asistencija.

Kod Igokee se najviše istakao, bivši kapiten Zvezde, Radivojević sa 18 poena, ali ga je ispratio samo Strahinja Mićović sa tri manje.

Tim sa Malog Kalemegdana, koji je u četvrtak slavio protiv Makabija u Tel Avivu, zabeleživši petu uzastopnu pobedu u Evroligi, već u utorak očekuje duel sa Baskonijom u Vitoriji, dok samo dva dana kasnije dočekuje Panatinaikos u Pioniru.

Početak meča u Republici Srpskoj doneo nam je nešto 'sporiju' igru na obe strane, sa nešto većim brojem grešaka, pa smo u uvodnih tri minuta košarke videli tek pet poena. Ipak, Zvezda je ubrzo preuzela kontrolu, Marko Simonović vezao je šest poena, a crveno-beli su stvorili prvu osetniju prednost (6:11).

Međutim, usledio je odgovor domaćina preko Strahinje Mićovića, koji serijom vraća svoj tim u egal. Zatim, Milko Bjelica zabeležio je svoju prvu trojku, potom je Stefan Jović ostavio loptu do Diona Tompsona, koji zakucava, a Zvezda odlazi na novih +5. Ali i ovoga puta je domaći sastav imao odgovor, pa je razlika posle deset minuta igre bila samo 'pola' koša – 15:16.

Za razliku od starta susreta, početak druge deonice bio je daleko efikasniji. Branko Lazić je upisao trojku, Bjelica i Simonović su nastavili tamo gde su stali u prvoj četvrtini, pa Igokei nije pomogla ni dobra rola Vuka Radivojevića. Trener domaćih reagovao je tajm-autom pošto je Zvezda za kratko vreme stvorila sedam poena viška (23:30).

I ovoga puta je Igokea imala odgovor, Radivojević je nastavio da igra sjajno protiv kluba čiji je nekada bio kapiten (14 poena), pogodio je novu trojku i dvojku, u međuvremenu je precizan bio i Mićović, pa je domaćin brzo 'istopio' zaostatak. Miroslav Pašalić primakao je svoj tim na samo poen zaostatka, da bi Čarls Dženkins promašio oba slobodna bacanja pred odlazak na odmor – 38:39.

Igokea je bolje otvorila drugo poluvreme, poenima Pašalića i Rikića stigla je do vođstva, prvog još od početka meča. Međutim, usledila je strahovita serija Zvezde, koja je samo malo pojačala ritam i ekspresno stigla do dvocifrene prednosti.

Ekipa Dejana Radonjića radila je isto ono što čini i u Evroligi, bila je agresivna pri prenosu lopte i kod prvog dodavanja protivnika, što joj je donelo, uz čak 12 ukradenih lopti, lagan ulazak u poslednjih deset minuta. U potpunosti se razigrao Jović, koji je posle ukradenih lopti i asistencija počeo da upisuje i poene. Nadovezali su se Kuzmić i Lazić, da bi posle trojki Dženkinsa i Simonovića, koji je ponovo napravio seriju od sedam poena (ukupno 14:2), za najveću prednost crveno-belih – 46:58.

Poslednja deonica nije nam donela gotovo nikakvo uzbuđenje, pošto je Zvezda bez ikakvih problema zadržavala svaki nalet Igokee, koja nije imala rešenja za Simonovića.

Sjajni šuter je do kraja susreta promašio samo po jedan šut za dva i tri poena, pa su crveno-beli potpuno zasluženo ostali neporaženi i poslednje 19. runde regionalnog takmičenja – 68:77.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve