Nova vest
Košarka

Nedelja, 25.12.2016.

14:59

Divac, Rađa i Žeravica na pragu Kuće slavnih

Košarkaška Kuća slavnih u Springfildu objavila je spisak kandidata za 2017. godinu među kojima su neka velika imena srpske i jugoslovenske košarke.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Divac, Rađa i Žeravica na pragu Kuće slavnih
Foto: StarSport

U Masačusetsu je pre nekoliko dana obeležen 125. rođendan košarke, pa je tom prilikom i napravljen uži izbor igrača koji će biti primljeni u Kuću slavnih.

Među kandidatima nalaze se i Vlade Divac, Toni Kukoč i Dino Rađa, članovi jugoslovenske reprezentacije sa kraja prošlog veka, kao i legendarni srpski trener Ranko Žeravica.

Interesantno je da su oni bili kandidati i prošle godine kada su u Kuću slavnih primljeni Alen Ajverson, Šakil O'Nil, Šeril Svups, Kamberlend Pouzi, Jao Ming, Tom Izo, Džon Meklendon, Džeri Rejnzdorf i Derel Geretson.

Konferencija povodom izbora biće organizovana 18. februara sledeće godine tokom Ol-star vikenda u Nju Orleansu, dok će rezultati biti poznat u ponedeljak, 3. aprila.

Kompletan spisak nominovanih za Kuću slavnih:
Tal Brodi
Džeki Šazalon
Vlade Divac
Nik Galis
Semen Kalipski
Vladimir Kondrašin
Toni Kukoč
Markos Leite
Aldo Osola
Amauri Pasos
Dino Rađa
Manuel Sains
Togo Soareš
Ranko Žeravica

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve