Košarka 50

Nedelja, 25.12.2016.

14:59

Divac, Rađa i Žeravica na pragu Kuće slavnih

Košarkaška Kuća slavnih u Springfildu objavila je spisak kandidata za 2017. godinu među kojima su neka velika imena srpske i jugoslovenske košarke.

Divac, Raða i Žeravica na pragu Kuæe slavnih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

nisam ja, ja je

pre 7 godina

Prijatelju, Kukoc je zaista bio velki igrac ali nikada nije imao tu vaznost u Chicagu, kakvu je Divac imao u Sarlotu, a pogotovo Sakramentu. Divac je bio motor tih ekipa, a Kukoc samo saigrac Dzordana i Pipena. Videlo se sta je bio Chicago bez Dzordana, a sa Pipenom i Kukocem. Prosek.
(FILIP C., 25. decembar 2016 15:34)

Cuj, on poredi *one* Bullse sa Charlottom ili Sacramentom! Najjacu klupsku ekipu koja je ikad bila i koja ce ikad biti! I Dream Team (onaj jedini i jedini pravi) na stranu, apsolutno najjacu ekipu koja je ikad bila i koja ce ikad biti okupljena. Pippen i Kukoc bez Jordana, to bi bila ona sezona kad je Kukoc tek dosao. Pa je i taj "prosek" ipak igrao play off (i na cudan nacin ispao), a Charlotte i Sacramento nisu. A i nije samo Jordan falio. Jos ni Rodman nije bio dosao, a ni Kerr. A Kukoc - rookie. (U toku naredne sezone Jordan se vratio, samo sto su ipak u play offu izgubili od Orlanda, i s njim.) Pa bio je i Kukoc "motor" Bullsa, onda kad su svi ostali otisli. I ne samo motor! On je tada bio i krilo i noga i ruka i glava... Sam skakao da uzme loptu pod kosem, sam sebi asistirao, sam gadjao, sam gradio igru... bio statisticki prvi u ekipi u svim kategorijama... pa mu to ipak nije bila sezona za pamcenje. Ali, eto - bio je "motor" i imao mnogo vecu vaznost nego sto je Divac ikad igde imao. Samo, dzaba, kad je ekipa bila jadna, bas kao sto su jadni bili i onaj Divcev Charlotte i onaj Sacramento.

Mali veseljace

pre 7 godina

Ajverson jeste veci igrac od svih ovih jugoslovena. Jao Ming je popularizovao kosarku u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. Komentar na jedan komentar.

Sub13

pre 7 godina

rađa i kukoc u jugoplasticci su divca, danilovixa, dordevica ubijali u pojam nekoliko godina za redom..
(Ili nisu, 25. decembar 2016 16:59)

Prvo Danilovic je tad bio baš klinac, a drugo Partizan je tad vodio Vujošević i tu moze da se stavi tacka jer je on direktni krivac "neuspeha" te generacije, kao i mnogih drugih u mnogim drugim klubovima uključujući i našu repretentaciju, izuzev uspeha sa partizanom 2000-tih sve ostalo je kriminalno, izmenjao je 15-ak klubova i sa svakim je beležio neuspehe i dobijao otkaze. Sto se tice Kucoca i Radje, oni su sjajni igrači i ne zna se ko je tu bolji, samo što ste se vi zaustavili na Radji i Kukocu, a kod nas su nastavili da se rađaju velikani poput Bodiroge, Stojakovica, Teodosica itd.

upside down

pre 7 godina

Na stranu stanje u kosarci od '92. mislim da na ovom spisku velikana nedostaje Drazen Petrovic.
Mislim da je uzaludno pricati o kosarci u ex-Yu u zadnjim 25 godina.

Pera

pre 7 godina

Malo podataka, svako nek sudi za sebe:
Divac: 11.8, 8.2, 3.1
Kukoc: 11.6, 4.2, 3.7
Radja: 16.7, 8.4, 1.6
Triple double: Divac 6, Kukoc 1, Radja 0.
Kukoc je osvojio ubedljivo najvise nagrada i u Evropi i u NBA, ukljucujuci best sixt player, ali u nba je uglavnom bio rezerva, cak i u losijim timovima kad je otisao iz bulsa (startovao je samo 259 od 846 utakmica, dobar deo kad je Jordan otisao u penziju).
Radja je imao 20/10 (19.7/9.8) sezonu, ali je odigrao samo 224 nba utakmice.
Divac je uvek bio (jedan od) vodja svog tima, ostao je zapamcen kao jedan od najboljih asistenata medju centrima, ali skoro podjednako kao jedan od najvecih "flopera", uz Vebera verovatno najzasluzniji za carobni period Kingsa ali, nazalost nisu nista osvojili.

Tjah!

pre 7 godina

Kad su Ameri u pitanju - pa nadam se da će samo, isključivo i dobronamerno dodeliti ono najlepše svojim natovski potčinjenim uvlakačima.
Ako se, kojim slučajem, desi da i Divac dobije ono što zaslužuje... bićemo prijatno iznenađeni. A dobiće svakako.

Svetski Mega Car

pre 7 godina

Realno, sva četvorica zaslužuju da udju u Kuću slavnih, pogotovo Divac i Kukoč. Nije mi jasno kako je jedan Jao Ming dobio prednost u odnosu na njih?

igor

pre 7 godina

Ovo sa kucom slavnih su Amerikanci poslednjih godina totalno obesmislili.
Primiti Ajversona i Jao Minga, pre Divaca ili Radje je totalno degradiranje kosarke.
Tako da ovi spiskovi gube na znacaju bez jasno ispostavljenih kriterijuma.

Ivan NS

pre 7 godina

Vi sto pljujete Kukoca ili imate po petnaest godina ili ste ogrezli u nacionalizam. Ja jesam Srbin, ali Kukoc je jedna legenda i igracina. Tesko da se dodavac peskira ili 'samo saigrac Dzordana i Pipena' moze reci za coveka koji je u Bulsima belezio 18 poena u proseku i koji je '96 bio proglasen za najboljeg sestog igraca Nba lige!!! Da ne spominjem tri vezane godine klupskog sampiona Evrope, Mvp Svetskog prvenstva, 3 puta Mvp Evroliginog Final4, tri Nba titule itd. Reprezentativna odlicja i da ne nabrajam.

Bgd

pre 7 godina

Kukoc je preteca Novickog i Gasola,dominantan Evropski igrac u to vreme.Pretpostavljam da ovi koji pisu da je Divac bolji igrac nisu stariji od 25 godina

mm

pre 7 godina

(mile delija, 25. decembar 2016 15:48)
Sve pet, ali da je Divac bolji od Rađe?!?!
Jesi ti, majstore, ikada vidio ijednu Rađinu utakmicu?
Da je bio totalno van forme, bez treninga, slomljene potkoljenice, sa zalutalim metkom u leđnoj moždini, gangrenom u podlaktici ruke, mrenom na oku, smrznutom vodom u koljenu i sa galopirajućom alopecijom onda moožda i to samo možda bi Divac dobio jedan na jedan.

nisimiburazer

pre 7 godina

Cuo sam za ovo pre nekoliko dana u jednoj emisiji. Karim Abdul Dzabar i jos jedan sportski analiticar su diskutovali o nekim kanditatima i kazu da je sansa velika ove godine za Divca da se nadje tamo, kao igrack koji je uveo neke novine na centarskoj poziciji u NBA, kao sto je igranje dalje od reketa, proigravanje saigraca sa te pozicije, ali i postavljanje blokova u odbrani i iznudjivanje ofanzivnih faulova (tu su jos pritom dodali i flopovanje). Skoro sigurno ce se u kuci sledece godine naci i Trejs Mekgrejdi, Divcev bivsi saigrac Kris Veber, a i Rudi Tomjanovic za svoje zaslige i kao trener i kao igrac.

antiDebil

pre 7 godina

Divac-Radja,bolji Divac
Dzajic-Bobek,bolji Dzajic
Djokovic-Ivanisevic,bolji Novak
itd. uvek ce te imati komplekse
a to se videlo na olimpijadi sve ste dali od sebe da zaustavite Tea a natrpali vas Jokic i Radulja,i tako kroz istoriju je bilo i bice.....
(mile delija, 25. decembar 2016 15:48)

Bogdan ih je zatrpao, moras biti precizniji kada pises o takvim stvarima !

mile delija

pre 7 godina

Divac-Radja,bolji Divac
Dzajic-Bobek,bolji Dzajic
Djokovic-Ivanisevic,bolji Novak
itd. uvek ce te imati komplekse
a to se videlo na olimpijadi sve ste dali od sebe da zaustavite Tea a natrpali vas Jokic i Radulja,i tako kroz istoriju je bilo i bice.....

D1V1

pre 7 godina

Ma nema sta da se kaze za Kucu Slavnih, prosle godine su primili Jao Minga a jednog Kukoca i Divca nisu, sami su sve rekli...
Vidi se da je fokus na NBA jer kada se uporede medalje jednog Divca i jednog Ajversona... mogu li se ti igraci uopste porediti?!

FILIP C.

pre 7 godina

zeravica obavezno, a divac i radja tek posle kukoca
(boco, 25. decembar 2016 15:08)

Ma 100%. Posle Kukoca, Branka Lazica, Materica,Samardziskog i Dzigeranovica. Prijatelju, Kukoc je zaista bio velki igrac ali nikada nije imao tu vaznost u Chicagu, kakvu je Divac imao u Sarlotu, a pogotovo Sakramentu. Divac je bio motor tih ekipa, a Kukoc samo saigrac Dzordana i Pipena. Videlo se sta je bio Chicago bez Dzordana, a sa Pipenom i Kukocem. Prosek.

tandem iz snova

pre 7 godina

Pogledajte oproštaj Đorđevića i vremešne Rađu(38 poena) i Kukoča kako su odučavali od košarke Rebraču,Tomasovića,Radmanovića....Divac je bio rezervisan,Sale marstralan,deco niste vi svesni kakve su to igračine bile,samo Bodirogu i Stojakovića priznajem od mlađih i Tea.

theMilenkovic

pre 7 godina

(boco, 25. decembar 2016 15:08)
O cemu pricas ti covece? Svaka cast Kukocu, bio je dobar igrac, ali jedina prednost u odnosu na Divca je ta sto ima 3 prstena i to iz razloga sto je igrao u Bulsima sa Dzordan, Pipenom, Rodmanom a trener im je bio Fil.
Divac je najkompetitivniji igrac iz Bivse Jugoslavije za ulazak u Kucu slavnih, koji je ipak diskutabilan, ali i sama komisija je spustila kriterijume, sto vidimo iz slucaja ovogodisnje indukcije Jao Minga u Kucu slavnih, ali svi znamo zasto je on tu, pa da ne gubimo sada vrrme. Zasto Vlade treba da bude primljen? Zato sto je igrao 16 godina u NBA ligi i zato sto je otvorio put ostalim evropskim igracima. Bez njega, mozds ne bismo imali Dirka i Gasola, Pedju...zatim, doneo je u NBA evropski stil kosarke, zonsku odbranu, eurostep i naucio centre da mogu da budu dobro dodavaci. On se i dalje smatra za jednog od najboljih centara-dodavaca ikada. Jedan je od samo sedam igraca sa 13000 poena, 9000 skokova i 1500 blokada u istoriji lige. Bio je clan Ol-Star tima, Ruki tima, dobio nagradu za najboljeg saigraca lige i legenda i vodja Lejkersa(nakon sto se Medzik povukao) i Kingsa. Kraj price!
I da, u z svo duzno postovanje, Radja nema sta da trazi na ovom spisku.

papi

pre 7 godina

realno da nije bilo srba jugoplastika nikad ne bi ostvarila one uspehe, čim su otišli srbi i klub je nestao sa košarkaške mape.
isto i sa cibonom, bez petrovića bila je tek klub za 3.-4. mesto u yu.
da ne govorim o šibenki koju je digao slavnić, slično je bilo i sa zadrom.
u to vreme se znalo ko kosi a ko vodu nosi.

Vz

pre 7 godina

2 Hrvata 1 Srbin. Da se zna ko je tada nosio Ju kosarku.
(Drazen the be(a)st, 25. decembar 2016 15:11)
Aj pali. Jedini nacin da vidite medalju/lje je da obidjete Srbiju i udjete u nasu riznicu trofeja.
Vi bili nosioci necega?! Mozda peskira i vode...
Kompeksasu...

Hrvat

pre 7 godina

Iz te po meni najbolje neamericke ekipe svih vremena vecina igraca zasluzuje u tu kucu.znaci bar Drazen kukoc radja divac paspalj danilovic djordjevic.ova prva cetri sigurno.a extra su bili tada i zdovc perasovic savic komazec vrankovic itd.sigurno sam neke zaboravio.plus brdo malo slabiji u ex yu ligi npr.ako se sjecate sobina sejo bukva radulovic sretenovic ivanovic cutura cvjeticanin.cibona jugoplastika partizan zadar bosna itd svi su bili extra

Mogli

pre 7 godina

@ Drazen the be(a)st

Pokazali ste vi ko vam nosi kosarku na OI pre dva meseca, a ni onda niste bili bolji jer su vas Sale, Divac, Stojakovic, Danilovic i ekipa bili gde su stigli, ali otom potom.

Vz

pre 7 godina

2 Hrvata 1 Srbin. Da se zna ko je tada nosio Ju kosarku.
(Drazen the be(a)st, 25. decembar 2016 15:11)
Aj pali. Jedini nacin da vidite medalju/lje je da obidjete Srbiju i udjete u nasu riznicu trofeja.
Vi bili nosioci necega?! Mozda peskira i vode...
Kompeksasu...

Ivan NS

pre 7 godina

Vi sto pljujete Kukoca ili imate po petnaest godina ili ste ogrezli u nacionalizam. Ja jesam Srbin, ali Kukoc je jedna legenda i igracina. Tesko da se dodavac peskira ili 'samo saigrac Dzordana i Pipena' moze reci za coveka koji je u Bulsima belezio 18 poena u proseku i koji je '96 bio proglasen za najboljeg sestog igraca Nba lige!!! Da ne spominjem tri vezane godine klupskog sampiona Evrope, Mvp Svetskog prvenstva, 3 puta Mvp Evroliginog Final4, tri Nba titule itd. Reprezentativna odlicja i da ne nabrajam.

Mogli

pre 7 godina

@ Drazen the be(a)st

Pokazali ste vi ko vam nosi kosarku na OI pre dva meseca, a ni onda niste bili bolji jer su vas Sale, Divac, Stojakovic, Danilovic i ekipa bili gde su stigli, ali otom potom.

mile delija

pre 7 godina

Divac-Radja,bolji Divac
Dzajic-Bobek,bolji Dzajic
Djokovic-Ivanisevic,bolji Novak
itd. uvek ce te imati komplekse
a to se videlo na olimpijadi sve ste dali od sebe da zaustavite Tea a natrpali vas Jokic i Radulja,i tako kroz istoriju je bilo i bice.....

papi

pre 7 godina

realno da nije bilo srba jugoplastika nikad ne bi ostvarila one uspehe, čim su otišli srbi i klub je nestao sa košarkaške mape.
isto i sa cibonom, bez petrovića bila je tek klub za 3.-4. mesto u yu.
da ne govorim o šibenki koju je digao slavnić, slično je bilo i sa zadrom.
u to vreme se znalo ko kosi a ko vodu nosi.

theMilenkovic

pre 7 godina

(boco, 25. decembar 2016 15:08)
O cemu pricas ti covece? Svaka cast Kukocu, bio je dobar igrac, ali jedina prednost u odnosu na Divca je ta sto ima 3 prstena i to iz razloga sto je igrao u Bulsima sa Dzordan, Pipenom, Rodmanom a trener im je bio Fil.
Divac je najkompetitivniji igrac iz Bivse Jugoslavije za ulazak u Kucu slavnih, koji je ipak diskutabilan, ali i sama komisija je spustila kriterijume, sto vidimo iz slucaja ovogodisnje indukcije Jao Minga u Kucu slavnih, ali svi znamo zasto je on tu, pa da ne gubimo sada vrrme. Zasto Vlade treba da bude primljen? Zato sto je igrao 16 godina u NBA ligi i zato sto je otvorio put ostalim evropskim igracima. Bez njega, mozds ne bismo imali Dirka i Gasola, Pedju...zatim, doneo je u NBA evropski stil kosarke, zonsku odbranu, eurostep i naucio centre da mogu da budu dobro dodavaci. On se i dalje smatra za jednog od najboljih centara-dodavaca ikada. Jedan je od samo sedam igraca sa 13000 poena, 9000 skokova i 1500 blokada u istoriji lige. Bio je clan Ol-Star tima, Ruki tima, dobio nagradu za najboljeg saigraca lige i legenda i vodja Lejkersa(nakon sto se Medzik povukao) i Kingsa. Kraj price!
I da, u z svo duzno postovanje, Radja nema sta da trazi na ovom spisku.

tandem iz snova

pre 7 godina

Pogledajte oproštaj Đorđevića i vremešne Rađu(38 poena) i Kukoča kako su odučavali od košarke Rebraču,Tomasovića,Radmanovića....Divac je bio rezervisan,Sale marstralan,deco niste vi svesni kakve su to igračine bile,samo Bodirogu i Stojakovića priznajem od mlađih i Tea.

Bgd

pre 7 godina

Kukoc je preteca Novickog i Gasola,dominantan Evropski igrac u to vreme.Pretpostavljam da ovi koji pisu da je Divac bolji igrac nisu stariji od 25 godina

FILIP C.

pre 7 godina

zeravica obavezno, a divac i radja tek posle kukoca
(boco, 25. decembar 2016 15:08)

Ma 100%. Posle Kukoca, Branka Lazica, Materica,Samardziskog i Dzigeranovica. Prijatelju, Kukoc je zaista bio velki igrac ali nikada nije imao tu vaznost u Chicagu, kakvu je Divac imao u Sarlotu, a pogotovo Sakramentu. Divac je bio motor tih ekipa, a Kukoc samo saigrac Dzordana i Pipena. Videlo se sta je bio Chicago bez Dzordana, a sa Pipenom i Kukocem. Prosek.

Svetski Mega Car

pre 7 godina

Realno, sva četvorica zaslužuju da udju u Kuću slavnih, pogotovo Divac i Kukoč. Nije mi jasno kako je jedan Jao Ming dobio prednost u odnosu na njih?

D1V1

pre 7 godina

Ma nema sta da se kaze za Kucu Slavnih, prosle godine su primili Jao Minga a jednog Kukoca i Divca nisu, sami su sve rekli...
Vidi se da je fokus na NBA jer kada se uporede medalje jednog Divca i jednog Ajversona... mogu li se ti igraci uopste porediti?!

igor

pre 7 godina

Ovo sa kucom slavnih su Amerikanci poslednjih godina totalno obesmislili.
Primiti Ajversona i Jao Minga, pre Divaca ili Radje je totalno degradiranje kosarke.
Tako da ovi spiskovi gube na znacaju bez jasno ispostavljenih kriterijuma.

Hrvat

pre 7 godina

Iz te po meni najbolje neamericke ekipe svih vremena vecina igraca zasluzuje u tu kucu.znaci bar Drazen kukoc radja divac paspalj danilovic djordjevic.ova prva cetri sigurno.a extra su bili tada i zdovc perasovic savic komazec vrankovic itd.sigurno sam neke zaboravio.plus brdo malo slabiji u ex yu ligi npr.ako se sjecate sobina sejo bukva radulovic sretenovic ivanovic cutura cvjeticanin.cibona jugoplastika partizan zadar bosna itd svi su bili extra

antiDebil

pre 7 godina

Divac-Radja,bolji Divac
Dzajic-Bobek,bolji Dzajic
Djokovic-Ivanisevic,bolji Novak
itd. uvek ce te imati komplekse
a to se videlo na olimpijadi sve ste dali od sebe da zaustavite Tea a natrpali vas Jokic i Radulja,i tako kroz istoriju je bilo i bice.....
(mile delija, 25. decembar 2016 15:48)

Bogdan ih je zatrpao, moras biti precizniji kada pises o takvim stvarima !

Pera

pre 7 godina

Malo podataka, svako nek sudi za sebe:
Divac: 11.8, 8.2, 3.1
Kukoc: 11.6, 4.2, 3.7
Radja: 16.7, 8.4, 1.6
Triple double: Divac 6, Kukoc 1, Radja 0.
Kukoc je osvojio ubedljivo najvise nagrada i u Evropi i u NBA, ukljucujuci best sixt player, ali u nba je uglavnom bio rezerva, cak i u losijim timovima kad je otisao iz bulsa (startovao je samo 259 od 846 utakmica, dobar deo kad je Jordan otisao u penziju).
Radja je imao 20/10 (19.7/9.8) sezonu, ali je odigrao samo 224 nba utakmice.
Divac je uvek bio (jedan od) vodja svog tima, ostao je zapamcen kao jedan od najboljih asistenata medju centrima, ali skoro podjednako kao jedan od najvecih "flopera", uz Vebera verovatno najzasluzniji za carobni period Kingsa ali, nazalost nisu nista osvojili.

Sub13

pre 7 godina

rađa i kukoc u jugoplasticci su divca, danilovixa, dordevica ubijali u pojam nekoliko godina za redom..
(Ili nisu, 25. decembar 2016 16:59)

Prvo Danilovic je tad bio baš klinac, a drugo Partizan je tad vodio Vujošević i tu moze da se stavi tacka jer je on direktni krivac "neuspeha" te generacije, kao i mnogih drugih u mnogim drugim klubovima uključujući i našu repretentaciju, izuzev uspeha sa partizanom 2000-tih sve ostalo je kriminalno, izmenjao je 15-ak klubova i sa svakim je beležio neuspehe i dobijao otkaze. Sto se tice Kucoca i Radje, oni su sjajni igrači i ne zna se ko je tu bolji, samo što ste se vi zaustavili na Radji i Kukocu, a kod nas su nastavili da se rađaju velikani poput Bodiroge, Stojakovica, Teodosica itd.

nisimiburazer

pre 7 godina

Cuo sam za ovo pre nekoliko dana u jednoj emisiji. Karim Abdul Dzabar i jos jedan sportski analiticar su diskutovali o nekim kanditatima i kazu da je sansa velika ove godine za Divca da se nadje tamo, kao igrack koji je uveo neke novine na centarskoj poziciji u NBA, kao sto je igranje dalje od reketa, proigravanje saigraca sa te pozicije, ali i postavljanje blokova u odbrani i iznudjivanje ofanzivnih faulova (tu su jos pritom dodali i flopovanje). Skoro sigurno ce se u kuci sledece godine naci i Trejs Mekgrejdi, Divcev bivsi saigrac Kris Veber, a i Rudi Tomjanovic za svoje zaslige i kao trener i kao igrac.

mm

pre 7 godina

(mile delija, 25. decembar 2016 15:48)
Sve pet, ali da je Divac bolji od Rađe?!?!
Jesi ti, majstore, ikada vidio ijednu Rađinu utakmicu?
Da je bio totalno van forme, bez treninga, slomljene potkoljenice, sa zalutalim metkom u leđnoj moždini, gangrenom u podlaktici ruke, mrenom na oku, smrznutom vodom u koljenu i sa galopirajućom alopecijom onda moožda i to samo možda bi Divac dobio jedan na jedan.

Mali veseljace

pre 7 godina

Ajverson jeste veci igrac od svih ovih jugoslovena. Jao Ming je popularizovao kosarku u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. Komentar na jedan komentar.

nisam ja, ja je

pre 7 godina

Prijatelju, Kukoc je zaista bio velki igrac ali nikada nije imao tu vaznost u Chicagu, kakvu je Divac imao u Sarlotu, a pogotovo Sakramentu. Divac je bio motor tih ekipa, a Kukoc samo saigrac Dzordana i Pipena. Videlo se sta je bio Chicago bez Dzordana, a sa Pipenom i Kukocem. Prosek.
(FILIP C., 25. decembar 2016 15:34)

Cuj, on poredi *one* Bullse sa Charlottom ili Sacramentom! Najjacu klupsku ekipu koja je ikad bila i koja ce ikad biti! I Dream Team (onaj jedini i jedini pravi) na stranu, apsolutno najjacu ekipu koja je ikad bila i koja ce ikad biti okupljena. Pippen i Kukoc bez Jordana, to bi bila ona sezona kad je Kukoc tek dosao. Pa je i taj "prosek" ipak igrao play off (i na cudan nacin ispao), a Charlotte i Sacramento nisu. A i nije samo Jordan falio. Jos ni Rodman nije bio dosao, a ni Kerr. A Kukoc - rookie. (U toku naredne sezone Jordan se vratio, samo sto su ipak u play offu izgubili od Orlanda, i s njim.) Pa bio je i Kukoc "motor" Bullsa, onda kad su svi ostali otisli. I ne samo motor! On je tada bio i krilo i noga i ruka i glava... Sam skakao da uzme loptu pod kosem, sam sebi asistirao, sam gadjao, sam gradio igru... bio statisticki prvi u ekipi u svim kategorijama... pa mu to ipak nije bila sezona za pamcenje. Ali, eto - bio je "motor" i imao mnogo vecu vaznost nego sto je Divac ikad igde imao. Samo, dzaba, kad je ekipa bila jadna, bas kao sto su jadni bili i onaj Divcev Charlotte i onaj Sacramento.

upside down

pre 7 godina

Na stranu stanje u kosarci od '92. mislim da na ovom spisku velikana nedostaje Drazen Petrovic.
Mislim da je uzaludno pricati o kosarci u ex-Yu u zadnjim 25 godina.

Tjah!

pre 7 godina

Kad su Ameri u pitanju - pa nadam se da će samo, isključivo i dobronamerno dodeliti ono najlepše svojim natovski potčinjenim uvlakačima.
Ako se, kojim slučajem, desi da i Divac dobije ono što zaslužuje... bićemo prijatno iznenađeni. A dobiće svakako.

mm

pre 7 godina

(mile delija, 25. decembar 2016 15:48)
Sve pet, ali da je Divac bolji od Rađe?!?!
Jesi ti, majstore, ikada vidio ijednu Rađinu utakmicu?
Da je bio totalno van forme, bez treninga, slomljene potkoljenice, sa zalutalim metkom u leđnoj moždini, gangrenom u podlaktici ruke, mrenom na oku, smrznutom vodom u koljenu i sa galopirajućom alopecijom onda moožda i to samo možda bi Divac dobio jedan na jedan.

mile delija

pre 7 godina

Divac-Radja,bolji Divac
Dzajic-Bobek,bolji Dzajic
Djokovic-Ivanisevic,bolji Novak
itd. uvek ce te imati komplekse
a to se videlo na olimpijadi sve ste dali od sebe da zaustavite Tea a natrpali vas Jokic i Radulja,i tako kroz istoriju je bilo i bice.....

nisam ja, ja je

pre 7 godina

Prijatelju, Kukoc je zaista bio velki igrac ali nikada nije imao tu vaznost u Chicagu, kakvu je Divac imao u Sarlotu, a pogotovo Sakramentu. Divac je bio motor tih ekipa, a Kukoc samo saigrac Dzordana i Pipena. Videlo se sta je bio Chicago bez Dzordana, a sa Pipenom i Kukocem. Prosek.
(FILIP C., 25. decembar 2016 15:34)

Cuj, on poredi *one* Bullse sa Charlottom ili Sacramentom! Najjacu klupsku ekipu koja je ikad bila i koja ce ikad biti! I Dream Team (onaj jedini i jedini pravi) na stranu, apsolutno najjacu ekipu koja je ikad bila i koja ce ikad biti okupljena. Pippen i Kukoc bez Jordana, to bi bila ona sezona kad je Kukoc tek dosao. Pa je i taj "prosek" ipak igrao play off (i na cudan nacin ispao), a Charlotte i Sacramento nisu. A i nije samo Jordan falio. Jos ni Rodman nije bio dosao, a ni Kerr. A Kukoc - rookie. (U toku naredne sezone Jordan se vratio, samo sto su ipak u play offu izgubili od Orlanda, i s njim.) Pa bio je i Kukoc "motor" Bullsa, onda kad su svi ostali otisli. I ne samo motor! On je tada bio i krilo i noga i ruka i glava... Sam skakao da uzme loptu pod kosem, sam sebi asistirao, sam gadjao, sam gradio igru... bio statisticki prvi u ekipi u svim kategorijama... pa mu to ipak nije bila sezona za pamcenje. Ali, eto - bio je "motor" i imao mnogo vecu vaznost nego sto je Divac ikad igde imao. Samo, dzaba, kad je ekipa bila jadna, bas kao sto su jadni bili i onaj Divcev Charlotte i onaj Sacramento.

FILIP C.

pre 7 godina

zeravica obavezno, a divac i radja tek posle kukoca
(boco, 25. decembar 2016 15:08)

Ma 100%. Posle Kukoca, Branka Lazica, Materica,Samardziskog i Dzigeranovica. Prijatelju, Kukoc je zaista bio velki igrac ali nikada nije imao tu vaznost u Chicagu, kakvu je Divac imao u Sarlotu, a pogotovo Sakramentu. Divac je bio motor tih ekipa, a Kukoc samo saigrac Dzordana i Pipena. Videlo se sta je bio Chicago bez Dzordana, a sa Pipenom i Kukocem. Prosek.

theMilenkovic

pre 7 godina

(boco, 25. decembar 2016 15:08)
O cemu pricas ti covece? Svaka cast Kukocu, bio je dobar igrac, ali jedina prednost u odnosu na Divca je ta sto ima 3 prstena i to iz razloga sto je igrao u Bulsima sa Dzordan, Pipenom, Rodmanom a trener im je bio Fil.
Divac je najkompetitivniji igrac iz Bivse Jugoslavije za ulazak u Kucu slavnih, koji je ipak diskutabilan, ali i sama komisija je spustila kriterijume, sto vidimo iz slucaja ovogodisnje indukcije Jao Minga u Kucu slavnih, ali svi znamo zasto je on tu, pa da ne gubimo sada vrrme. Zasto Vlade treba da bude primljen? Zato sto je igrao 16 godina u NBA ligi i zato sto je otvorio put ostalim evropskim igracima. Bez njega, mozds ne bismo imali Dirka i Gasola, Pedju...zatim, doneo je u NBA evropski stil kosarke, zonsku odbranu, eurostep i naucio centre da mogu da budu dobro dodavaci. On se i dalje smatra za jednog od najboljih centara-dodavaca ikada. Jedan je od samo sedam igraca sa 13000 poena, 9000 skokova i 1500 blokada u istoriji lige. Bio je clan Ol-Star tima, Ruki tima, dobio nagradu za najboljeg saigraca lige i legenda i vodja Lejkersa(nakon sto se Medzik povukao) i Kingsa. Kraj price!
I da, u z svo duzno postovanje, Radja nema sta da trazi na ovom spisku.

Bgd

pre 7 godina

Kukoc je preteca Novickog i Gasola,dominantan Evropski igrac u to vreme.Pretpostavljam da ovi koji pisu da je Divac bolji igrac nisu stariji od 25 godina

papi

pre 7 godina

realno da nije bilo srba jugoplastika nikad ne bi ostvarila one uspehe, čim su otišli srbi i klub je nestao sa košarkaške mape.
isto i sa cibonom, bez petrovića bila je tek klub za 3.-4. mesto u yu.
da ne govorim o šibenki koju je digao slavnić, slično je bilo i sa zadrom.
u to vreme se znalo ko kosi a ko vodu nosi.

antiDebil

pre 7 godina

Divac-Radja,bolji Divac
Dzajic-Bobek,bolji Dzajic
Djokovic-Ivanisevic,bolji Novak
itd. uvek ce te imati komplekse
a to se videlo na olimpijadi sve ste dali od sebe da zaustavite Tea a natrpali vas Jokic i Radulja,i tako kroz istoriju je bilo i bice.....
(mile delija, 25. decembar 2016 15:48)

Bogdan ih je zatrpao, moras biti precizniji kada pises o takvim stvarima !

Sub13

pre 7 godina

rađa i kukoc u jugoplasticci su divca, danilovixa, dordevica ubijali u pojam nekoliko godina za redom..
(Ili nisu, 25. decembar 2016 16:59)

Prvo Danilovic je tad bio baš klinac, a drugo Partizan je tad vodio Vujošević i tu moze da se stavi tacka jer je on direktni krivac "neuspeha" te generacije, kao i mnogih drugih u mnogim drugim klubovima uključujući i našu repretentaciju, izuzev uspeha sa partizanom 2000-tih sve ostalo je kriminalno, izmenjao je 15-ak klubova i sa svakim je beležio neuspehe i dobijao otkaze. Sto se tice Kucoca i Radje, oni su sjajni igrači i ne zna se ko je tu bolji, samo što ste se vi zaustavili na Radji i Kukocu, a kod nas su nastavili da se rađaju velikani poput Bodiroge, Stojakovica, Teodosica itd.

Vz

pre 7 godina

2 Hrvata 1 Srbin. Da se zna ko je tada nosio Ju kosarku.
(Drazen the be(a)st, 25. decembar 2016 15:11)
Aj pali. Jedini nacin da vidite medalju/lje je da obidjete Srbiju i udjete u nasu riznicu trofeja.
Vi bili nosioci necega?! Mozda peskira i vode...
Kompeksasu...

upside down

pre 7 godina

Na stranu stanje u kosarci od '92. mislim da na ovom spisku velikana nedostaje Drazen Petrovic.
Mislim da je uzaludno pricati o kosarci u ex-Yu u zadnjim 25 godina.

Mogli

pre 7 godina

@ Drazen the be(a)st

Pokazali ste vi ko vam nosi kosarku na OI pre dva meseca, a ni onda niste bili bolji jer su vas Sale, Divac, Stojakovic, Danilovic i ekipa bili gde su stigli, ali otom potom.

Tjah!

pre 7 godina

Kad su Ameri u pitanju - pa nadam se da će samo, isključivo i dobronamerno dodeliti ono najlepše svojim natovski potčinjenim uvlakačima.
Ako se, kojim slučajem, desi da i Divac dobije ono što zaslužuje... bićemo prijatno iznenađeni. A dobiće svakako.

igor

pre 7 godina

Ovo sa kucom slavnih su Amerikanci poslednjih godina totalno obesmislili.
Primiti Ajversona i Jao Minga, pre Divaca ili Radje je totalno degradiranje kosarke.
Tako da ovi spiskovi gube na znacaju bez jasno ispostavljenih kriterijuma.

tandem iz snova

pre 7 godina

Pogledajte oproštaj Đorđevića i vremešne Rađu(38 poena) i Kukoča kako su odučavali od košarke Rebraču,Tomasovića,Radmanovića....Divac je bio rezervisan,Sale marstralan,deco niste vi svesni kakve su to igračine bile,samo Bodirogu i Stojakovića priznajem od mlađih i Tea.

D1V1

pre 7 godina

Ma nema sta da se kaze za Kucu Slavnih, prosle godine su primili Jao Minga a jednog Kukoca i Divca nisu, sami su sve rekli...
Vidi se da je fokus na NBA jer kada se uporede medalje jednog Divca i jednog Ajversona... mogu li se ti igraci uopste porediti?!

Hrvat

pre 7 godina

Iz te po meni najbolje neamericke ekipe svih vremena vecina igraca zasluzuje u tu kucu.znaci bar Drazen kukoc radja divac paspalj danilovic djordjevic.ova prva cetri sigurno.a extra su bili tada i zdovc perasovic savic komazec vrankovic itd.sigurno sam neke zaboravio.plus brdo malo slabiji u ex yu ligi npr.ako se sjecate sobina sejo bukva radulovic sretenovic ivanovic cutura cvjeticanin.cibona jugoplastika partizan zadar bosna itd svi su bili extra

Ivan NS

pre 7 godina

Vi sto pljujete Kukoca ili imate po petnaest godina ili ste ogrezli u nacionalizam. Ja jesam Srbin, ali Kukoc je jedna legenda i igracina. Tesko da se dodavac peskira ili 'samo saigrac Dzordana i Pipena' moze reci za coveka koji je u Bulsima belezio 18 poena u proseku i koji je '96 bio proglasen za najboljeg sestog igraca Nba lige!!! Da ne spominjem tri vezane godine klupskog sampiona Evrope, Mvp Svetskog prvenstva, 3 puta Mvp Evroliginog Final4, tri Nba titule itd. Reprezentativna odlicja i da ne nabrajam.

Mali veseljace

pre 7 godina

Ajverson jeste veci igrac od svih ovih jugoslovena. Jao Ming je popularizovao kosarku u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. Komentar na jedan komentar.

Pera

pre 7 godina

Malo podataka, svako nek sudi za sebe:
Divac: 11.8, 8.2, 3.1
Kukoc: 11.6, 4.2, 3.7
Radja: 16.7, 8.4, 1.6
Triple double: Divac 6, Kukoc 1, Radja 0.
Kukoc je osvojio ubedljivo najvise nagrada i u Evropi i u NBA, ukljucujuci best sixt player, ali u nba je uglavnom bio rezerva, cak i u losijim timovima kad je otisao iz bulsa (startovao je samo 259 od 846 utakmica, dobar deo kad je Jordan otisao u penziju).
Radja je imao 20/10 (19.7/9.8) sezonu, ali je odigrao samo 224 nba utakmice.
Divac je uvek bio (jedan od) vodja svog tima, ostao je zapamcen kao jedan od najboljih asistenata medju centrima, ali skoro podjednako kao jedan od najvecih "flopera", uz Vebera verovatno najzasluzniji za carobni period Kingsa ali, nazalost nisu nista osvojili.

Svetski Mega Car

pre 7 godina

Realno, sva četvorica zaslužuju da udju u Kuću slavnih, pogotovo Divac i Kukoč. Nije mi jasno kako je jedan Jao Ming dobio prednost u odnosu na njih?

nisimiburazer

pre 7 godina

Cuo sam za ovo pre nekoliko dana u jednoj emisiji. Karim Abdul Dzabar i jos jedan sportski analiticar su diskutovali o nekim kanditatima i kazu da je sansa velika ove godine za Divca da se nadje tamo, kao igrack koji je uveo neke novine na centarskoj poziciji u NBA, kao sto je igranje dalje od reketa, proigravanje saigraca sa te pozicije, ali i postavljanje blokova u odbrani i iznudjivanje ofanzivnih faulova (tu su jos pritom dodali i flopovanje). Skoro sigurno ce se u kuci sledece godine naci i Trejs Mekgrejdi, Divcev bivsi saigrac Kris Veber, a i Rudi Tomjanovic za svoje zaslige i kao trener i kao igrac.