Nova vest
Košarka

Četvrtak, 22.12.2016.

18:35

Pionir progutao Real: Velika pobeda Zvezde!

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su da priređuju svojim navijačima čudesne pobede srušivši Real Madrid u Pioniru u 14. kolu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Pionir progutao Real: Velika pobeda Zvezde!
Starsport

Zvezda je nošena fantastičnim navijanjem savladala najveći španski klub sa 82:70.

Od samog starta bilo je jasno da je Zvezda spremna za veliku pobedu. Odbrana i koncentracija su od starta bili na nivou, pa je Real u samo u nekolio navrata imao prednost u Beogradu.

Zvezda je dobila sve četiri deonice, u potpunosti je nadigrala velikog rivala i skinula mu je ’skalp’ u Beogradu drugu godinu zaredom.

Na poluvremenu je bilo +8 za izabranike Dejana Radonjića, a Real u nastavku nijednom nije poveo. Ovo je šesta pobeda Zvezde u Evroligi, dok je Real pretrpeo peti poraz.

Marko Simonović je odigrao još jednu maestralnu utakmicu, a završio je sa 20 poena, 12 je dodao Gudurić uz 3 skoka, a po 11 su postigli Jović i Kuzmić. Kod gostiju, Tejlor je zablistao sa 25 poena i 7 trojki, a Ljulj je dodao 12 poena.

U narednom kolu 29. decembra u Beograd stiže prvak Evrope CSKA.

Tok meča:

Na samom početku Dončić je pokazao zbog čega se o njemu toliko govori ubacivši tešku trojku preko ruke Jovića.

Uzvratio je Dženkins na isti način, a posle nekoliko sjajnih odbrana Jović i Dangubić doneli su vođstvo od 8:3.

Zvezda je od starta imala veliku podršku sa tribina, ali i veoma kvalitetnog rivala koga je u meč vratio Tejlor sa pet vezanih poena – 8:8.

I u nastavku prve deonice bilo je izjednačeno. Zvezda je igrala odličnu odbranu, ali u napadu nije uspevala da pronađe rešenje, pa je Real uspevao da se održi u igri. Zvezda je posle 10 minuta vodila sa 20:19 uz 5 poena Voltersa i po 4 Dangubića i Mitrovića.

Ipak, na startu druge deonice Zvezda je napravila nekoliko jeftinih grešaka (Volters i Gudurić), pa je Real brzo serijom 6-0 preokrenuo (25:22).

Usledio je tajm-aut i odgovor Zvezde. Simonović, Gudurić i Jović pokrenuli su seriju Zvezde 14-0 (36:25). Igrala je Zvezda brilčjantno u tim trenucima.

Dobijali su igrači mnogo energije sa tribina, pa skupoceni Realovi igrači nisu mogli da dođu do izražaja. Sve to donelo je crveno-belima +8 na poluvremenu - 43:35.

Početkom drugog poluvremena Tejlor, Ajon i Ljulj brzo su vratili Real u igru – 45:42. Zvezda je odgovorila i ponovo je došla do osam poena viška, ali nikako nije uspevala da sačuva Džefa Tejlora koji je ostajao sam u ćošku i ubacio je pet trojki već do 25. minuta.

To je ipak bio praktično jedini propust crveno-belih u dobrani. svaki igrač je davao doprinos, a u finišu treće deonice i napad je došao do izražaja.

Lazić i Gudurić ubacili su po trojku, Jović je odlično dirigovao, pa je Zvezda imala plus 11 posle 30 minuta (62:51).

Početkom poslednje deonice Gudurić je poentirao u kontri za 67:51 i delovalo je da je Zvezda blizu pobede. Ipak, Drejper je ubacio četiri vezana poena i Real je pretio da se vrati i učini završnicu zanimljivom.

Usledila je pametna igra Zvezde koja se fokusirala na odbranu, pa Real više od dva minuta nije postigao koš.

Real je pokušao praktično na silu da se vrati u meč, a Laso i Noćioni su dobili po tehničku zbog burnih reakcija. Zvezda nije to u potpunosti iskoristila, Simonović je promašio tri uzastopna slobodna bacanja, a crveno-beli imali su +15 tri i po minuta pre kraja – 75:60.

tu ej meč i odlučen, a navijači su u finišu sjajnom podrškom pozdravili novu veliku pobedu svojih ljubimaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

536 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

"Nadam se da ću ostati"

Košarkaš Real Madrida Edi Tavares izjavio je da se nada da će postići dogovor sa "kraljevskim klubom" u vezi nastavka saradnje.

B92.Sport

19:18

8 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu